Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

"Hogere winst voor Aegon"

"Hogere winst voor Aegon"

 

Aegon heeft in het vierde kwartaal de winst duidelijk zien stijgen. Dit bleek donderdag uit een analistenconsensus die de verzekeraar publiceerde.

In het afgelopen kwartaal zal Aegon naar verwachting van de analisten een onderliggende winst voor belastingen hebben geboekt van 519 miljoen euro. Onder de streep resulteerde dit in een nettowinst van 192 miljoen euro.

In het derde kwartaal lag de onderliggende winst nog op 291 miljoen euro en restte er onder de streep 52 miljoen euro. In de laatste maanden van 2013 was dit respectievelijk 491 miljoen en 174 miljoen euro.

Voor heel 2014 zou de onderliggende winst daarmee uitkomen op 1.821 miljoen euro en kunnen aandeelhouders volgens de marktvorsers een slotdividend van 0,12 euro per aandeel tegemoet zien, waarmee het totale dividend over het afgelopen boekjaar uit zou komen op 0,23 euro per aandeel, licht meer dan de 0,22 euro uit 2013.

Analisten zijn ook positief gestemd voor de komende jaren en verwachten dat de onderliggende winst in 2015 verder oploopt naar 2.284 miljoen euro en in 2016 zelfs naar 2.419 miljoen euro.

Op 19 februari maakt Aegon de cijfers over het vierde kwartaal bekend. Het fonds sloot donderdag ruim een procent hoger.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet.

Meer over ABM Financial News

Recente columns van ABM Financial News

  1. jan '16 Wat wil Fir Tree met Delta Lloyd?
  2. dec '15 "Analisten goed voorbeeld in 2015" 5
  3. sep '15 Misser in België dreigt voor BAM 20

Gesponsorde links