Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Hogere winst voor Aegon"

Analsiten verwachten hogere winst voor Aegon nu en in de toekomst

 

Aegon heeft in het vierde kwartaal de winst duidelijk zien stijgen. Dit bleek donderdag uit een analistenconsensus die de verzekeraar publiceerde.

In het afgelopen kwartaal zal Aegon naar verwachting van de analisten een onderliggende winst voor belastingen hebben geboekt van 519 miljoen euro. Onder de streep resulteerde dit in een nettowinst van 192 miljoen euro.

In het derde kwartaal lag de onderliggende winst nog op 291 miljoen euro en restte er onder de streep 52 miljoen euro. In de laatste maanden van 2013 was dit respectievelijk 491 miljoen en 174 miljoen euro.

Voor heel 2014 zou de onderliggende winst daarmee uitkomen op 1.821 miljoen euro en kunnen aandeelhouders volgens de marktvorsers een slotdividend van 0,12 euro per aandeel tegemoet zien, waarmee het totale dividend over het afgelopen boekjaar uit zou komen op 0,23 euro per aandeel, licht meer dan de 0,22 euro uit 2013.

Analisten zijn ook positief gestemd voor de komende jaren en verwachten dat de onderliggende winst in 2015 verder oploopt naar 2.284 miljoen euro en in 2016 zelfs naar 2.419 miljoen euro.

Op 19 februari maakt Aegon de cijfers over het vierde kwartaal bekend. Het fonds sloot donderdag ruim een procent hoger.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven.

Meer over ABM Financial News

Recente artikelen van ABM Financial News

  1. 13 sep Klein verlies voor AEX
  2. sep '22 'Winstwaarschuwing AkzoNobel levert nieuwe deuk op' 2
  3. mrt '22 Cabka maakt zich op voor eerste handelsdag in Amsterdam

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links