Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Timing is alles

Timing is alles

Geen Grexit, wel QE, maar dat was toch niet ingeprijsd, nog lagere olie, opeens dure franken; het zijn me de beursweken wel. Alleen zijn dit allemaal externe factoren die de markt in beweging zetten. Niks van bedrijven of beleggers zelf.

Misschien deze week, want het cijferseizoen is echt losgebarsten. Het is een gigadrukke week.

Shorts zijn moelijker

Waar houden de IEXTraders zich mee bezig? Timing is alles, of niet. Hanzicht: "Mijn adagium blijft dat het timen van de aanschaf èn de verkoop shorts veel moeilijker te voorspelen is dan longs. We hebben dat nu aan de lijve ondervonden. Ben het wat dat betreft totaal oneens met Fxje die zegt dat het niets uitmaakt."

Jasaba zat er een beetje naast de afgelopen twee weken: "Kijk DSM eens gaan. Helaas voor mij voorlopig nog lang niet voldoende, maar het dekt vandaag wel het (onverwachte) verlies op de indexputs. Als die Zwitsers niet zo gek waren geweest had ik nu een mooie winst kunnen binnenhalen. Vorige week dachten we met zijn allen dat QE al ingeprijsd was. Dat bleek niet het geval. Dus hoopte ik tot vanmorgen nog dat dat ook zou gelden voor de Grexit, maar vooralsnog lijkt het erop dat niemand zich daar druk over maakt. Over tot de orde van de dag dan maar."

Serendipity is ondertussen uit Ordina gestapt: "Eindelijk een beetje goed nieuws voor Ordina. Nu ben ik uitgestapt, de volgende Zembla-uitzending zal wel niet heel slecht zijn, maar toch wat negatieve aanwijzingen hebben. daarna stap ik wel weer in, om te wachten op het bod.

De tussenstand 

Zelfde als vorige week, alleen nieuw op vijf is de Regelijk Valueportfolio, een vrije portefeuille. De fondsmanager heeft vorige week een aantal mutaties doorgevoerd. Erfenisje.

"Klein stukje Ordina gekocht. Eén dezer dagen wil ik de positie vergoten. DSM gekocht op 49,50 met een koersdoel van 70 euro binnen een jaar. Labratory Corporation of America na koersval in december op 91,50 dollar. Laatst genoemde is een value aandeel met koersdoel van 150 dollar binnen twee jaar. En nu weer afwachten. Ben benieuwd wat USG gaat doen dit jaar. Wie durft een voorspelling te doen?"

  Fonds Rendement Rendement
ten opzichte van benchmark
1 Afwasser +98.117% +74.26%
2 Jesaba +119.08% +62,00%
3 NineInvest +50,19% +38,09%
4 Fonds mbp +77,14% +15,09%
5 Regelijk Valueportfolio +46,71% +7,51%


En verder?

Veel grootbeleggers zetten in op Europese aandelen. Ze lijken op korte termijn gelijk te krijgen.

Geloof niet alles wat u leest. DNB kocht helemaal geen goud in.

Even zwartkijken tot slot.


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. Fleur van Dalsem neemt posities in op de financiele markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim tien jaar bij IEX en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft voor meerdere IEX-websites, vooral voor IEXProfs, en voor het IEXProfs m...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente columns van Fleur van Dalsem

  1. jan '19 John Bogle overleden 1
  2. jul '18 De allerbeste ETF's van 2018 10
  3. okt '17 Beleggers geloven toch in de dollar 1

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: IEXTraders
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare