Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Moet AFM met pensioen?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 januari 2015 15:14
    Je moet topambtenaar zijn wil je het volgende zeggen: "Wij denken dat het niet uit te leggen is waarom de ene groep werkenden nu wel verplicht is voor zijn pensioen te sparen, en de andere (zzp'ers) niet". Nog even en ik word gedwongen aandelen te kopen of erger staatsobligaties want sparen brengt niets op, ergo kost geld. Dus om te sparen om reparaties aan het huis te laten verrichten moet ik geld toeleggen aan door de staat geredde banken. Dat laatste is door de experts op gebied van geldzaken in elkaar gedraaid. Maak van dhr Korte een zzp'er begrijpt hij misschien nog iets ervan. O ja, er zijn centrale banken die miljarden winst gemaakt hebben het afgelopen jaar. hoe zou dat toch komen?
  2. [verwijderd] 14 januari 2015 19:47
    Helemaal eens met dhr Tak dat de AFM zich beter kan bezighouden met haar kerntaak, het bevorderen van eerlijke en transparante markten. De hier geciteerde uitspraken van dhr Korte doen wat bevreemdend aan, zeker in vergelijk met de doelstellingen binnen de Agenda 2015 van de AFM:
    afm.nl/~/profmedia/files/afm/jaaragen...

    De laatste alinea van deze column slaat helaas de plank finaal mis waardoor het betoog zwak wordt. Je kunt niet eerst de AFM verwijten maken dat zij buiten haar mandaat spreekt om vervolgens aan te dringen dat zij buiten haar mandaat handelt. AFM heeft natuurlijk niets te zeggen over belastingen.
  3. forum rang 6 andre68 14 januari 2015 20:15
    Prima artikel van Marcel Tak. Vooral die opmerking over vermogensrendementheffing.

    Schaf dié af. Dan kúnnen we zélf belastingvrij pensioen opbouwen.

    Zonder de woekerpensioenfondsen en verzekeraars die zelf te veel "kosten" rekenen/maken en véél te dure jongens inhuren om de verplicht ingelegde premies te beleggen. Nadat deze eerst zélf een vast % van iedere inleg hebben afgeroomd. Deze roversbende van ongeveer een mannetje of 10000 (In NL) groot graait zo'n miljardje of 5-6 jaarlijks weg aan salaris, provisie en bonussen nagenoeg ongeacht het rendement dat behaald wordt. Dat is zo'n half miljoen per pensioenparasiet per jaar. Bij roversbendes als Alpinvest "verdienen" ze minimaal een miljoen per jaar om uw en mijn pensioencenten te beleggen. De koffiejufrouwen bij deze toko's halen het gemiddelde omlaag naar een half miljoen per jaar.
  4. jojo3 15 januari 2015 02:03
    Zolang de AFM toestaat dat de koersontwikkeling van veel fondsen op de Amsterdamse beurs openlijk gemanipuleerd wordt door hedgefondsen heeft de AFM geen enkel recht van spreken of zelfs maar kritiek te hebben op anderen. En de kreet: wij luisteren naar de markt gaat al helemaal niet op. De AFM is namelijk compleet doof voor meldingen van handelen met voorkennis of voorbedachte rade. Voor mij is de AFM een onbekwame organisatie met mensen die alleen een dik betaalde baan ambiëren zonder daar enige prestatie tegenover willen stellen.
  5. [verwijderd] 15 januari 2015 09:07
    quote:

    andre68 schreef op 14 januari 2015 20:15:

    Prima artikel van Marcel Tak. Vooral die opmerking over vermogensrendementheffing.

    Schaf dié af. Dan kúnnen we zélf belastingvrij pensioen opbouwen.
    Beter nog, schaf de fiscale subsidie op pensioensparen in het geheel af. Net als de HRA. En verlaag de belastingtarieven op arbeid.

    Aangezien de AFM daar ook niets over te zeggen heeft had ze daar misschien ook wel iets over kunnen zeggen.
  6. Eventus docebit 15 januari 2015 10:32
    quote:

    jojo3 schreef op 15 januari 2015 02:03:

    […]De AFM is namelijk compleet doof voor meldingen van handelen met voorkennis of voorbedachte rade.[…]
    Dat ze niks doen met voorkenniszaken is niet goed. Maar dat ze niks doen met handelen met voorbedachten rade is terecht. Elke transactie die ik doe is met voorbedachten rade. Ik heb namelijk het doel om er op lange termijn een positief rendement mee te halen. Daarom denk ik na voor ik handel.
  7. jojo3 15 januari 2015 12:26
    De AFM zou zich's werkelijk moeten roeren in onrechtmatige toestanden op de beurs met de hedgefunds ,shorting en wat allemaal niet meer zij.Nee,de AFM zegt dan dat kleine dappere zelfstandigen met een minimum aan inkomen maar verplicht moeten worden een aanvullend pensioentje voor zichzelf op te bouwen.Walgelijk,hoe hypocriet.Toch maar weer m'n spaargeld op een negatieve spaarrekening zetten..?
  8. Pieterman 16 januari 2015 01:56
    Dit verhaal kan bijna direct vervangen worden door een vergelijkbaar verhaal over De Nederlandse Bank. Zie het stuk "Veelverdiener moet van de DNB minder pensioenpremie inleggen" in het FD van gisteren. Klaas Knot ziet de DNB ook zo'n beetje als een politieke partij en heeft dus ook zijn mening over hoe het pensioenstelsel ingericht moet worden. De DNB zou zich moeten beperken tot het toetsen van het financiele kader, niet op het vaststellen daarvan.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links