Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beste Broker: Binck

Beste Broker: Binck

Binck is de beste online broker volgens het Netprofiler Internet Brokeronderzoek 2014. Door consumenten wordt de website en het handelsplatform op desktop als beste beoordeeld. Een goede tweede plaats is er voor Alex.

Dit is het zevende jaar dat Netprofiler het brokeronderzoek uitvoert en dit is het zesde jaar dat Binck de hoofdprijs wint.

In de tabel ziet u de gemiddelde klanten- en expertcijfers: 

 

Broker Expertanalyse Klantonderzoek Eindcijfer
Binck 8,0 7,8 7,9
Alex 8,0 7,5 7,8
Rabobank 7,6 7,0 7,3
ING 7,1 7,3 7,2
Saxo bank 7,3 7,1 7,2
ABN Amro 7,3 6,8 7,1
SNS Bank 7,4 6,7 7,1
DeGiro 7,1 6,7 6,9
Lynx 7,0 6,8 6,9
Today's Groep 6,9 6,2 6,6

 

Binck blijft dus de beste overall broker met als eindcijfer 7,9. In het klantenonderzoek wordt Binck beter beoordeeld en blijft Alex daardoor net voor. Alex wordt daarentegen in de expertanalyse met een verschil van een paar honderdsten wel beter beoordeeld dan Binck.

Alex scoorde bijvoorbeeld hoger op punten als de binnenkomst op de site en het klant worden bij deze broker dan op de omgeving van Binck het geval was. Rabobank is de beste grootbank online beleggen overall doordat deze grootbank in de expertanalyse hoger scoorde dan ING.

Echter, consumenten beoordeelden de omgeving van ING wel iets positiever dan die van de Rabobank.

Consumentenbelangen

Beleggers geven aan tarieven zeer belangrijk te vinden en willen zich, voordat zij besluiten klant te worden, hiervan een goed beeld kunnen vormen. Transparantie, overzicht en weinig klikken vinden zij hierbij van belang.

Ook willen beleggers vooraf een idee krijgen van de handelsomgeving door gebruik van demo's en afbeeldingen bijvoorbeeld.

Dat DeGiro, Lynx en Today’s Groep wat minder bekend zijn bij het grote publiek is mede terug te zien in de beoordelingen. Het is daarom van belang dat op de homepage meteen duidelijk wordt van wie de website is, wat de broker te bieden heeft en dat de homepage betrouwbaar overkomt, bijvoorbeeld:

 • door het (direct) aanbieden van contactinformatie
 • een duidelijke navigatie

De beginpagina van de handelsomgeving moet helder en overzichtelijk zijn. Een duidelijk beginpunt voor het plaatsen van een order is hierbij belangrijk. Consumenten geven aan veelal de portefeuille als eerste te bezoeken.

Bij het plaatsen van een nieuw order willen ze naast een technische en fundamentele analyse ook achtergrondinformatie kunnen raadplegen, zoals:

 • koersinformatie
 • stijgers en dalers
 • het laatste financiële nieuws
 • de financiële agenda
 • koopadviezen

App-omgeving

Nieuw in het onderzoek van 2014 is de app-omgeving op tablet. Hier scoort Rabobank de hoogste cijfers, gevolgd door Alex en Binck:

 

App van broker Expertanalyse Klantonderzoek Eindcijfer
Rabo Beleggen App 7,5 7,7 7,6
Alex Beleggingsapplicatie 6,9 7,5 7,2
BinckBank 6,9 7,5 7,2
SaxoTrader App 6,1 6,2 6,2
Mobile TWS (Lynx en Today’s Groep) 5,8 6,2 6,0

 

De andere brokers die zijn meegenomen in het onderzoek op desktop hadden op het moment van uitvoer van het onderzoek (november 2014) nog geen app (waarop daadwerkelijk orders konden worden geplaatst) voor een tablet.

Rabobank wordt dus als beste beoordeeld, zowel door consumenten als door de experts van Netprofiler. Op het relatief kleine scherm van een app is het belangrijk om overzicht en gemak uit te stralen. Dit doet Rabobank goed, de app wordt door beleggers gezien als eenvoudig, simpel en makkelijk in gebruik.

Bij Rabobank ontbreekt echter de optie in de app om actueel nieuws en een koersoverzicht te raadplegen. Dit bieden Alex en Binck wel aan.

De winnaars

Alle winnaars in het brokeronderzoek 2014 op een rij:

 • Beste broker overall: Binck
 • Beste broker volgens experts: Alex
 • Beste broker volgens de consumenten: Binck
 • Beste grootbank voor online beleggen overall: Rabobank
 • Beste grootbank voor online beleggen volgens experts: Rabobank
 • Beste grootbank voor online beleggen volgens consumenten: ING
 • Beste nieuwkomer: De Giro
 • Beste app overall: Rabobank

Conclusies

De sites en handelsomgevingen van de specialistische brokers Binck en Alex zitten goed in elkaar en voldoen aan de verwachtingen van zowel de actieve als de minder actieve belegger.

Maar ook de sites en omgevingen van grootbanken maken een opmars, waarin Rabobank de leiding neemt en wordt gevolgd door ING. Binck en Alex bieden in weinig klikken op de website informatie aan, zoals tarieven, waar de belegger naar op zoek is. Hier kunnen de grootbanken wat van leren.

Hoewel de grootbanken naast beleggen veel meer andere diensten aanbieden, is het van belang duidelijk en transparant te communiceren over tarieven van beleggen. 

De meeste beleggers geven aan op een desktop te handelen, maar zij staan wel open voor handelen via een app op tablet of mobiel. Niet alle brokers hadden op het moment van uitvoer van het onderzoek een app (waarop gehandeld kon worden).

De trend is dat verschillende apparaten worden gebruikt, een verschuiving is zichtbaar. Het is daarom voor brokers belangrijk om naar de wensen van klanten te luisteren en een app te ontwikkelen die makkelijk in gebruik is.

Methode van onderzoek

Het Internet Brokeronderzoek 2014 vond plaats in november 2014 en bestaat uit een expertanalyse en een klantenonderzoek. In de expertanalyse zijn de brokersites en handelsomgevingen van de tien voornaamste Nederlandse brokers beoordeeld door de user experience experts van Netprofiler.

Aan de hand van een checklist op acht categorieën, zoals navigatie, klant worden en order plaatsen, zijn de sites en omgevingen beoordeeld. In de expertanalyse van de apps werden in totaal vijf Nederlandse brokers meegenomen en bestond de checklist uit drie categorieën:

 • persoonlijke pagina
 • order plaatsen
 • koersinformatie

Elke broker ontving op deze manier deelcijfers op een schaal van 1 tot 10 voor de verschillende categorieën. Het gemiddelde van deze cijfers resulteerde in het eindcijfer van de expertanalyse.

Voor het tweede gedeelte van het onderzoek beoordeelden twaalf actieve en minder actieve beleggers de brokersites en omgevingen op desktop. Zij bezochten de sites van brokers, plaatsten een order en bekeken het portefeuilleoverzicht.

De apps werden in totaal door zes actieve en minder actieve beleggers bekeken en beoordeeld. De achttien respondenten maakten vervolgens een rangschikking, inclusief motivatie van de bekeken omgevingen.

Het gemiddelde van deze beoordelingen leverde het eindcijfer op van het klantenonderzoek. Het gemiddelde van de expertanalyse en het klantenonderzoek vormen samen het eindcijfer per broker.


De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

Binck

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Brokeronderzoek 2014

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
27 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Ros87
0
quote:

Eventus docebit schreef op 24 december 2014 09:56:


[...]
Nee.


Dankje! Om die reden zou ik daar dan niet gaan beleggen mischien alleen turbo ofzo :)
Eventus docebit
0
Kijk even bij www.dnb.nl/over-dnb/de-consument-en-d... onder "Welke producten vallen onder het depositogarantiestelsel?" En dan met name de zin "Aandelen vallen er niet onder."
[verwijderd]
0
quote:

BEN belegt schreef op 24 december 2014 10:24:


Nogal een misleidende titel en artikel. Het onderzoek betreft de websites van de brokers.

Binck heeft dus de beste website. Leuk voor ze.

mijn persoonlijke ervaring is dat Binck inderdaad de beste en de meest gebruiksvriendelijke en overzichtelijke website heeft. Handelen in aandelen, derivaten, enz. is via Binck kinderlijk eenvoudig. Zoals bijvoorbeeld het doorrollen van opties, dat is heel gemakkelijk te doen. En het rekeningoverzicht is actueel, zo kun je direct zien (gestaffeld) wat de financiële consequenties zijn van je handelen, maar ook hoeveel is bijgeschreven ivm dividendbetalingen. Geen gepuzzel dus.
Voorts kun je bij Binck vwb aandelen op de Europese beurzen, maar ook vwb veel aandelenfondsen op buitenlandse beurzen bekijken wat de technische analyse (van Tostrams) en de fundamentele analyse is, plus alle benodigde financiële gegevens van het betreffende fonds.
Alleen jammer dat de transactiekosten van Binck bij handelen in Amerikaanse aandelen erg hoog zijn vergeleken met bijv. Lynx. Maar daar staat dus wel veel positiefs tegenover.
turbotrader2013
0
Zit al jaren bij Interactive Brokers en bevalt prima. Hun helpdesk is ook in het Nederlands. Kosten lager dan degiro. Het feit dat deze grote speler niet meedoet met dit onderzoek zegt genoeg over het onderzoek. Als klant heb je er weinig aan. Daarnaast moet beleggersbelangen advertenties slijten aan dezelfde partijen. .
[verwijderd]
0
van Binck bericht gekregen dat ik voortaan voordat ik orders ga plaatsen een verificatiecode moet opvragen. Dit als een extra veiligheidscontrole.
Vooralsnog zie ik het nut hiervan niet in. Mijns inziens zou zo'n methode alleen maar nodig zijn als ik mijn persoonlijke gegevens wil gaan veranderen.
[verwijderd]
0
Je kan ook gewoon handelen via bijvoorbeeld Binck ProTrader (op je PC). En gaat ook een stuk beter. Bij inloggen op ProTrader hoef je geen veriCode in te vullen. Alleen Gebruikersnaam en Wachtwoord.
27 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Redactie

De centrale redactie van IEX.nl bestaat uit: Pieter Kort (hoofdredacteur), Arend Jan Kamp, Fleur van Dalsem, Rob Stallinga, Barbara Zia, Lucia Rodenburg.

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

 1. 21 feb Corona: veel impact, weinig paniek 3
 2. 21 feb PMI's: Duitsland valt mee, Frank...
 3. 20 feb Battlestock Galactica 2