Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winnaars en verliezers

Winnaars en verliezers

 

 

De AEX trekt nog even een eindsprint van heb ik jou daar. Op het eerste gezicht lijken de achterblijvers van dit jaar, deze week en vandaag goed te scoren. Daarom hebben we lijstjes van de drie Nederlandse indices gemaakt met de koerssprongen van vandaag, deze week en dit jaar. Klikken voor groot.

In de AEX zijn inderdaad de achtergebleven fondsen met een inhaalrace bezig, hoewel TNT Express uitzondering op de regel is. Heineken, Unilever en Reed Elsevier noteerden pas geleden nog tegen of op een all time high. Deze fondsen doen het vandaag minder goed. 

 

 

In de AMX wil iedereen Aperam in de portefeuille hebben? Brunel en Imtech zijn de losers van het jaar, maar de winnaars vandaag. Nutreco en Exact worden hoogstwaarschijnlijk overgenomen, daarom staan zij YTD hoog en vandaag onderaan.

 

 

In de AScX is Wessanen in trek. Ordina en AMG zijn twee aandelen met een beroerde prestatie dit jaar, maar doen het vandaag best leuk. Ballast is dit jaar de grond in geboord en kan ook nu geen potten breken. Telegraaf is gewoon het hele jaar al bagger, daar verandert vandaag niets aan.

 

 

U kunt proberen de hardst gedaalde aandelen van het jaar te kopen. U neemt daarmee wel een groter risico. Deze aandelen zijn niet voor niets zo hard gedaald. Dat een fonds één jaar is afgestraft wil niet zeggen dat dat het jaar daarna niet nóg verder omlaag kan. Vraag maar na op het Imtechforum. 

Als de meest gedaalde aandelen van de laatste twee weken nu het hardste stijgen, betekent dat ook dat deze aandelen het het best gaan doen als de eindejaarsrally doorzet? Het kan, maar garantie tot de voordeur. Als de indices namelijk weer momentum verliezen, zullen deze aandelen ook het snelst zakken en koersen voorspellen is gewoonweg onmogelijk.

U kunt ook proberen de usual suspects, welke dat voor u ook mogen zijn, te mijden en dan opnieuw naar de hardst gedaalde aandelen gaan kijken. Dat lijkt me in ieder geval een betere tactiek dan blind de beste vijf short en slechte vijf long te gaan. Of achter de best presterende aandelen aan te hollen.

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links