Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Bouwers links laten liggen in 2015"

"Bouwers links laten liggen in 2015"

 

Beleggers kunnen ook komend jaar maar beter wegblijven bij de bouwers. Dit bleek maandagavond tijdens Newsroom, waar verschillende beursexperts de degens kruisten.

Vooral Marco Groot van adviesbureau 8daw en voorheen hoofd aandelen bij Rabobank was erg sceptisch over de bouwers. Volgens Groot krijgt BAM Groep nog de nodige projectverliezen voor de kiezen en kan Ballast Nedam "naar nul".

Willem Burgers van het Add Value Fund was ook terughoudend voor de bouwers. Enerzijds is er sprake van slechts een "broos herstel" van de economie en anderzijds kampen de bouwondernemingen met de nodige problemen uit het verleden. Burgers sloot aanvullende maatregelen om deze problemen te repareren dan ook niet uit. De smallcapspecialist meende wel dat Heijmans er van de drie genoteerde bouwers het beste voor staat.

Overigens was Corné van Zeijl van Actiam positiever gestemd, vooral over BAM Groep. Van Zeijl meende dat al heel veel ellende in de koers verwerkt zit en de portefeuille met publiek-private samenwerking is een "juweel". Met zijn Aandelenfonds kocht Van Zeijl recent dan ook stukken BAM, maar de fondsmanager waarschuwde desalniettemin voorzichtig te zijn.

Een aandeel dat het komend jaar wel in de portefeuille zou moeten zitten volgens de experts is Aalberts Industries, daarover was vrijwel consensus.

Peter Paul de Vries van Value8 en voormalig voorzitter van de Vereniging van Effectenbezitters adviseerde daarnaast een rit te maken in ING Groep. De bank zou in 2015 "best goed" kunnen presteren, aldus De Vries, hoewel de grootaandeelhouder van Value8 betwijfelde of ING nu een fonds is om voor de lange termijn in te zitten.

Van de kleine fondsen prees Burgers TKH Group, Kendrion en BE Semiconductor Industries aan. Besi verdubbelde dit jaar al ruimschoots in waarde, maar kan volgens Mr. Smallcap nog flink verder stijgen, omdat de markt de dividend pay-out ratio van 80  procent onderschat. Kendrion is klaar voor een herwaardering en TKH verdient in de ogen van Burgers de titel "het nieuwe ASML".

ASML zelf noemde De Vries inmiddels behoorlijk aan de prijs, net als Heineken. De investeerder merkte evenwel ook op dat dit de bedrijven zijn die het gemiddeld op de langere termijn altijd goed doen.

Van Zeijl noemde Heineken een van de aandelen om komend jaar van weg te blijven. Evenals De Vries sprak de fondsmanager van een redelijke waardering. Daarbij voorziet Van Zeijl een terugval in Nigeria en Mexico, stevige concurrentie door SABMiller en daarbij moet de Amsterdamse brouwer grote investeringen doen. Alle reden volgens de fondsmanager dat 2015 niet het jaar van Heineken wordt.

Voor de AEX in 2015 waren de experts redelijk optimistisch gestemd. Vermoedelijk stijgt de index door naar 450 tot zelfs richting de 500 punten.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven.

Meer over ABM Financial News

Recente artikelen van ABM Financial News

  1. 13 sep Klein verlies voor AEX
  2. sep '22 'Winstwaarschuwing AkzoNobel levert nieuwe deuk op' 2
  3. mrt '22 Cabka maakt zich op voor eerste handelsdag in Amsterdam

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. Claude Hommel 9 december 2014 11:10
    Volgens mij heeft die Marco Groot geen idee wat BAM in de pijplijn heeft zitten, zowel qua projecten als qua reorganisatie. Dan heeft Corné van Zeijl dat beter in de gaten. De oude projecten met lage marge lopen er waarschijnlijk zonder verdere schade uit. De organisatie is/wordt aangepast en afgeslankt. De orderportefeuille is goed gevuld, waarbij strenger geselecteerd wordt om een betere marge te krijgen. En de samenwerking met PGGM gaat volgens mij nog veel opleveren de komende jaren. Je ziet ook dat de shorters zich langzaam maar zeker terugtrekken uit BAM. De kans op een koersstijging is volgens mij dan ook veel groter dan op een koersdaling. Een koers van €4 ultimo 2015 is goed mogelijk. Met een koers van € 2,50 van vandaag is dat een heel aardig rendement.
  2. domin8tor 9 december 2014 11:20
    quote:

    la rinconada schreef op 9 december 2014 11:11:

    hahahaha ik blijf lachen om die anaalisten
    Inderdaad, dat advies hadden ze vorig jaar ook al kunnen geven voor 2015. Een grote farce ondertussen die analisten voorspellingen. Wat ze tegenwoordig ook schrijven, het is oud nieuws en voorspellingen doen is onmogelijk. Evenals de olieprijs voorspellingen, tja het zal altijd mosterd na de maaltijd blijven.
  3. [verwijderd] 9 december 2014 11:23
    Soms moet je contrair handelen. Deze zelfbenoemde analisten hebben vaak een dubbele agenda. Er zullen best wat kerstpakketjes en flesjes drank worden uitgereikt aan deze heren, voor hun "goedbedoelde" adviezen. Op het moment dat zij roepen dat je wat moet kopen moet je helemaal gaan uitkijken.
  4. Kwast 9 december 2014 14:43
    Wat een gezwets allemaal van die analisten. Je moet eens teruggaan in de tijd wat ze allemaal beweerd hebben.
    Bijvoorbeeld hoe ze bij Burgers z'n Add Value Imtech tot het laatst toe als een love-baby hebben gekoesterd.
    Waarom zou je trouwens als je een echte goeie analist bent je kennis aan de buitenwereld verkondigen? Gewoon wat geld lenen en lekker zelf doen, toch?

  5. [verwijderd] 9 december 2014 16:06
    Grappig. Nu dat de vastgoedsector in de meeste landen begint aan te trekken worden we aangemoedigd om weg te blijven.

    Ik vind bouwers nog veel te volatiel, maar hun herstelmoment komt volgens mij steeds dichter bij. En wie profiteert meer van een lage rente dan een bouwer? Bouwers draaien niet op bakstenen maar op financiering, en die is tegenwoordig spotgoedkoop.
  6. JoeSixpack 9 december 2014 18:18
    Met name meneer Marco Groot heeft nog nooit een baksteen in z'n handen gehad wat een enorme [..], Rest mij te zeggen dat dit soort programma's een schaamteloze vertoning is van aanprijzen van aandelen waar jezelf al positie in hebt

    [Modbreak IEX: Gelieve op uw taalgebruik te letten, bericht is bij dezen aangepast.]
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links