Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Randstad blikvanger bij beleggersdag

Randstad blikvanger bij beleggersdag

Randstad ziet de markt tijdens de beleggersdag komende donderdag vooral uitkijken naar nieuwe kostenbesparingen. Dit bleek uit een rondgang onder analisten door ABM Financial News.

De geraadpleegde analisten verwachten dat Randstad circa 40 tot 50 miljoen euro aan extra kostenbesparingen bekend zal maken.

Bij ING verwachten de analisten daarnaast dat Randstad zich donderdag "iets optimistischer" uitlaat over oktober dan recent bij de rapportage over het derde kwartaal.

Randstad liet toen weten een "stabiele omzetontwikkeling" te voorzien voor oktober en dat de volumes daarbij in lijn waren met het derde kwartaal, toen de autonome omzetgroei per werkdag 4,2 procent bedroeg.

In de laatste maand van het derde kwartaal kwam de omzetgroei evenwel slechts uit op 3,4 procent.

De beste mogelijkheden voor extra besparingen liggen volgens Rabobank in de grote Europese markten, zoals Duitsland en Frankrijk, maar ook in de Verenigde Staten is er ruimte.

Randstad zou eigenlijk een soortgelijke winstgevendheid als Adecco moeten nastreven, aldus Rabobank, wijzend op de margedoelstelling van de Zwitserse sectorgenoot met een EBITA-marge van minimaal 5,5 procent.

Voor 2015 ligt de consensus voor de marge van Randstad echter op 4,5 procent en in 2016 nog altijd slechts op 4,8 procent.

In het verleden lukte het oud-topman Ben Noteboom de kostendoelstellingen ruimschoots te overtreffen, maar het moet volgens Rabobank nog blijken of dit ook geldt voor zijn opvolger Jacques van den Broek. Wel zou de nieuwe topman volgens de analisten bereid zijn "drastische" maatregen te nemen als dit nodig mocht zijn.

Donderdag houdt Randstad een zogenoemde Capital Markets Day in Londen. Dinsdag noteerde het fonds 1,2 procent hoger. De AEX won 0,8 procent.

 


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven.

Meer over ABM Financial News

Recente artikelen van ABM Financial News

  1. 13 sep Klein verlies voor AEX
  2. sep '22 'Winstwaarschuwing AkzoNobel levert nieuwe deuk op' 2
  3. mrt '22 Cabka maakt zich op voor eerste handelsdag in Amsterdam

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links