Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Randstad blikvanger bij beleggersdag

Randstad blikvanger bij beleggersdag

Randstad ziet de markt tijdens de beleggersdag komende donderdag vooral uitkijken naar nieuwe kostenbesparingen. Dit bleek uit een rondgang onder analisten door ABM Financial News.

De geraadpleegde analisten verwachten dat Randstad circa 40 tot 50 miljoen euro aan extra kostenbesparingen bekend zal maken.

Bij ING verwachten de analisten daarnaast dat Randstad zich donderdag "iets optimistischer" uitlaat over oktober dan recent bij de rapportage over het derde kwartaal.

Randstad liet toen weten een "stabiele omzetontwikkeling" te voorzien voor oktober en dat de volumes daarbij in lijn waren met het derde kwartaal, toen de autonome omzetgroei per werkdag 4,2 procent bedroeg.

In de laatste maand van het derde kwartaal kwam de omzetgroei evenwel slechts uit op 3,4 procent.

De beste mogelijkheden voor extra besparingen liggen volgens Rabobank in de grote Europese markten, zoals Duitsland en Frankrijk, maar ook in de Verenigde Staten is er ruimte.

Randstad zou eigenlijk een soortgelijke winstgevendheid als Adecco moeten nastreven, aldus Rabobank, wijzend op de margedoelstelling van de Zwitserse sectorgenoot met een EBITA-marge van minimaal 5,5 procent.

Voor 2015 ligt de consensus voor de marge van Randstad echter op 4,5 procent en in 2016 nog altijd slechts op 4,8 procent.

In het verleden lukte het oud-topman Ben Noteboom de kostendoelstellingen ruimschoots te overtreffen, maar het moet volgens Rabobank nog blijken of dit ook geldt voor zijn opvolger Jacques van den Broek. Wel zou de nieuwe topman volgens de analisten bereid zijn "drastische" maatregen te nemen als dit nodig mocht zijn.

Donderdag houdt Randstad een zogenoemde Capital Markets Day in Londen. Dinsdag noteerde het fonds 1,2 procent hoger. De AEX won 0,8 procent.

 


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

RANDSTAD NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet.

Meer over ABM Financial News

Recente columns van ABM Financial News

  1. jan '16 Wat wil Fir Tree met Delta Lloyd?
  2. dec '15 "Analisten goed voorbeeld in 2015" 5
  3. sep '15 Misser in België dreigt voor BAM 20

Gesponsorde links