Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Buffett koopt Duracell

Buffett koopt Duracell

 

Warren Buffetts Berkshire Hathaway koopt Duracell, van de batterijen, over van Procter & Gamble voor 4,7 miljard dollar aan aandelen Procter & Gamble.

 

 

Hier het nieuwsbericht via Reuters. Klikken voor grote versie:

  

 

Het eerste commentaar van de meester, Buffett zelf, via Business Wire:

“I have always been impressed by Duracell, as a consumer and as a long-term investor in P&G and Gillette,” commented Warren E. Buffett, Berkshire Hathaway chief executive officer. “Duracell is a leading global brand with top quality products, and it will fit well within Berkshire Hathaway.”

Het past in de strategie van Procter & Gamble om merken te verkopen. Van Fortune:

After more than a decade of widespread expansion, picking up everything from beauty products to razors to batteries, Procter & Gamble announced last week that it was going to prune more than half its brands in an effort to grow. CEO A.G. Lafley said the company would divest up to 100 brands and focus on the 70 or 80 in its portfolio that produce the highest revenue. The world’s largest consumer products company wants to slim down to get bigger.

Hier een overzicht van wat Procter & Gamble in 2014 heeft verkocht:

 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

 1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
 2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
 3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. Gregoor 13 november 2014 15:17
  Doet Warren Buffet weer erg slim. Nu P&G op een all-time high staat, zijn aandelen gebruiken om een deel van het bedrijf te kopen.

  Daarbij krijgt hij 1,7 miljard dollar in cash, dus voor een deel verzilvert hij zijn beleggingswinst direct. De rest verzilvert hij door er Duracell mee te kopen. Dat levert hem waarschijnlijk meer op dan wanneer hij ineens een belang van 4,7 miljard dollar in het bedrijf naar de markt moet brengen.
 2. Brogembank 13 november 2014 19:39
  Dit is inderdaad weer een typische Buffett actie; een juweel van een bedrijf -wereldmarktleider in consumptiebatterijen- van de moeder company kopen voor een stevige prijs, maar wel met de aandelen die hij in PG hield. Vestzak-broekzak+++
  Ik blijf uitzien naar een voordelig moment om in Buffett te beleggen, maar net zoals met bijvoorbeeld JNJ zijn momenten om gunstig in te stappen schaars..
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: Warren Buffett

Gerelateerde instrumenten

 1. Berkshire Hathaway 278,690 17 jun
  -4,420
  -1,56%
 2. Procter & Gamble Company 133,990 17 jun
  +1,210
  +0,91%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links