Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Beleggers moeten EU redden"

"Beleggers moeten EU redden"

 

Knijp me in mijn am en maak er maar eeuw van, Remco.

 

 

Twee dagen oud, maar dat maakt niet uit. Dit is echt te verbijsterend om meer dan één regel aan te wijden: dus als wij beleggers niet nóg een belasting gaan betalen, dán, d.á.n, nou dáháhán...

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. bws 12 november 2014 10:20
    Schäuble merkt dat hij het gevecht om QE door de ECB gaat verliezen. De persoonlijke aanval op Draghi is mislukt, de rijen in de governing council van de ECB zijn gesloten. Nu haalt hij een oud populistisch stokpaardje van stal. Misschien levert het hem wat steun van links op. Interessant om te zien hoelang hij nog minister blijft.
    Overigens de FTT is natuurlijk ook erg nadelig voor de Nederlandse pensioenfondsen.
  2. [verwijderd] 12 november 2014 11:03
    quote:

    kolenboer schreef op 12 november 2014 10:15:

    Eu is niet meer te redden. Draghi gaat hem om zeep helpen.
    Het is niet alleen de Eu dat niet meer te redden is.. Neen, het hele kapitalisme is naar mijn idee failliet/Bankroet. Met dank aan de Centrale, en (Inter)Nationale Banken en Politiek (en al die andere die ik vergeten ben!..)Ik snap ook niet waarom de EU/Euro er nou zo nodig moest komen.. Het lijkt meer op een "democratische" voortzetting van het "dritte Reich" dus ook in zijn totaliteit gedoemd te mislukken!
  3. [verwijderd] 12 november 2014 11:43
    quote:

    mjmj schreef op 12 november 2014 10:08:

    Transactietax is vooral nadelig voor partijen die extreem veel handelen, particuliere beleggers merken er weinig van zo heb ik begrepen. Het is erg nadelig voor HFT en dat is maar goed ook.
    HFT betekent niet dat er daadwerkelijk gehandeld is. HFT zet laat/bied volgens algorithmen en trekt deze net zo snel weer in.
  4. [verwijderd] 12 november 2014 12:23
    Ach ja, arbeid levert in tijden van crisis steeds minder op dus gaan overheden op zoek naar andere dingen die ze kunnen belasten. Consumptie (BTW), huizen (afschaffing kortingen en subsidies), en dus ook beleggen. Het overheidsapparaat moet nu eenmaal in stand worden gehouden en moet ook kunnen blijven groeien.
  5. Cybres 12 november 2014 12:39
    FTT is vooral symbool politiek waarbij uiteindelijk de consument zoals bijna altijd de rekening betaald. Market Makers krijgen allicht een uitzondering.......je kan zien dat het in Italië en Frankrijk totaal niet werkt, omzetten dik naar beneden, spreads wijder. Sowieso natuurlijk idioot om de bankencrisis te denken te voorkomen door een FTT......
  6. Humans R underrated 12 november 2014 16:21
    quote:

    Klazien schreef op 12 november 2014 14:20:

    Uiteindelijk gaat onze beschaving die van de Inka's MAya's Oude Egyptenaren achterna.
    Het kunstje is in het verleden al eens vertoond. Ook toen is men vast gelopen op de oppervlakte grezen van de ronde bal waar wij op leven..
    Het zijn geen oppervlakte grenzen, maar kennis grenzen. Egyptenaren en Incas hadden per persoon veel meer oppervlakte tot hun beschikking, maar waren toch oneindig veel armoediger dan wij, dat komt door een verschil in kennis.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links