Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liever iPhone 6 dan Apple-aandelen?

Liever iPhone 6 dan Apple-aandelen?

In 2012 verschenen er berichten als “Apple is meer waard dan België of Polen” toen Apple het meest waardevolle bedrijf ter wereld werd.  Dat ging over de aandelen. Gisteren was de eerste uitgifte van een Apple-obligatie in euro.

Er waren twee tranches:

  • 8 jaar met een yield van 1%
  • 12 jaar met een yield van 1,5%

Dat is niet veel, sterker nog, het is de laagste coupon ooit voor een door een Amerikaans bedrijf uitgegeven Eurobond. Toch stonden er evenveel beleggers voor in de rij als voor de iPhone 6. Ter vergelijking, bij Spanje zijn de coupons:

  • voor 8 jaar op 1,55%
  • voor 15 jaar op 2,82%

Op dit moment geen Blackberry- of Nokia-achtige tekens aan de wand voor Apple, maar 1,5% tot 2026? En veiliger dan Spanje? En met een dividendrendement van 1,79% (bron: Bloomberg 5 november 2014) lijkt ook hier het aandeel zelf relatief aantrekkelijk, ook al is er daarbij koers- en valutarisico, er is in ieder geval ook mogelijk meer upside.

Het is wel een mooie trouwens, die iPhone 6. Misschien is dat wel een betere investering nu dan Apple-aandelen of obligaties; ook als het onverhoopt misgaat met Apple dan zal de iPhone 6 als collectors item iets van waarde behouden...


Erik Mauritz is bij BNP Paribas verantwoordelijk voor turbo’s in Nederland. Erik Mauritz’ visie is niet bedoeld als advies, is op persoonlijke titel en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de visie van BNP Paribas. Mauritz heeft geen positie in een van de genoemde aandelen of fondsen. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen..

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Erik Mauritz

Erik Mauritz is bij BNP Paribas verantwoordelijk voor turbo’s in Nederland. Erik Mauritz’ visie is niet bedoeld als advies, is op persoonlijke titel en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de visie van BNP Paribas.

Meer over Erik Mauritz

Recente artikelen van Erik Mauritz

  1. apr '16 De huizencirkel is rond 10
  2. aug '15 Wie is de Slechtste Belegger van Nederland? 7
  3. aug '15 Copycat in de zak

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Tradingmate 5 november 2014 12:51
    Sorry hoor, maar wat is dit voor een niets zeggend stukje tekst.. behalve dat het de rentes doorgeeft van de obligaties van Apple.

    Als je de originele iPhone kocht of de aandelen kocht, dan zat daar nog al een rendements verschil tussen.
    Maar als je wil mag je mijn originele iPhone overnemen voor 11.000 euro (dat zou ongeveer het zelfde rendement zijn als van de aandelen sinds die tijd).

    Dit soort (ik wou bijna zeggen idiote, maar ik weet dat dat niet mag op deze site) verhalen toont maar eens aan dat analisten vaak totaal geen idee hebben wat voor waarde het bedrijf Apple heeft.

    Als u liever Spanje obligaties koopt op de huidige rente ...ik wens u sterkte. Ik heb meer vertrouwen in Apple obligaties.
    Wellicht bij u niet bekend, Apple heeft cash en kan dus nagenoeg met 100% zekerheid terugbetalen. Spanje daarentegen zou wel eens bij een triple dip moeite gaan krijgen,...en anders tegen veel hogere rentes moeten gaan lenen, wat de waarde van uw obligaties van Spanje zal doen crashen... maar ja,...

    Het is een vreemd verhaal, en dat is het.
  2. Bangizwe 5 november 2014 18:01
    Tradingmate: Ik wou eerst zeggen dat een particulier(als de particulier kon intekenen) al goed gek moet zijn om zijn geld 12 jaar weg te geven voor dat beetje rendement. Maar dat zou wel eens onterecht kunnen zijn. Want zou het verkeerd zijn om te denken dat die koers vrij snel naar zijn maximum potentieel gaat. Weet er iemand toevallig tegen welke koers die vorige obligatie van Apple staat ?
  3. Belegde boterham 6 november 2014 13:08
    Te laat, je had de eerste apple computer moeten hebben en houden..

    Eerste Apple-computer levert miljoen dollar op


    Eén van de allereerste Apple-computers is geveild voor een bedrijf van bijna een miljoen dollar, omgerekend zo'n 710,000 euro. De computer werd gekocht door het Henry Ford-museum uit Michigan.

    Het gaat om één van de laatst overgebleven modellen van de Apple-1, de eerste computer van het bedrijf die in een oplage van slechts 50 stuks werd gebouwd door Steve Jobs en Steve Wozniak vanuit een garage. Destijds kostte de Apple-1 $666,66, en moest het apparaat door de koper zelf in elkaar worden gezet.

    www.pcmweb.nl/nieuws/eerste-apple-com...
    ---------
    Ps long Aapl
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links