Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weinig tijd wel een hoog rendement

Weinig tijd wel een hoog rendement

U kunt met minder risico en met minder tijd een hoger rendement behalen dan de massa. Dit is mijn overtuiging. Dit ga ik onderbouwen aan de hand van een interessante ETF van PowerShares.

Deze ETF (de tickercode is SPHQ) belegt in de beste kwaliteitsbedrijven van de S&P 500. Deze bedrijven staan in een index van Standard & Poor’s: de S&P 500 High Quality Rankings Index. Een computermodel bepaalt wat de beste aandelen zijn op basis van punten.

Een aandeel verdient bijvoorbeeld punten wanneer de winst en het dividend omhoog gaan, maar een aandeel verliest punten als deze parameters niet op een stabiele manier stijgen. Kort door de bocht genomen komen de meest stabiele en snelste groeiers bovenaan in de ranglijst.

De input bedraagt data van de afgelopen tien jaar. Op 30 september hadden de onderstaande aandelen de zwaarste weging in de ETF met de beste kwaliteitsbedrijven:

 

Deze ETF komt wel met een prijs. De gemiddelde koers-winstverhouding in deze ETF is 18,25. De beste kwaliteitsbedrijven zijn zelden goedkoop. Soms kan het tien jaar duren voordat de aandelen voor een normale waardering te verkrijgen zijn.

Wachten is zonde omdat u wel de jaarlijkse dividenden mist. De grafiek hieronder kan u hoogtevrees geven:


Klik op de grafiek voor een grote versie

 

Een rendement van 9,1% per jaar voor een periode van zeventien jaar is echter helemaal geen rendement dat onverwachts is. De gemiddelde dividendgroei over de afgelopen drie jaar van deze ETF is 11,96%.

Aandelenkoersen stijgen op lange termijn ongeveer zoveel als de dividendgroei.

Wilt u dus niet zoveel tijd aan het beleggen besteden, dan kunt u deze ETF op de huidige waarderingen aanschaffen en jarenlang op de plank laten liggen. Ook de actievere belegger kan wat mij betreft deze ETF aanschaffen. De kans is immers groot dat hij of zij regelmatig dividenduitkeringen krijgt of andere inkomstenbronnen heeft.

Uw geld kan beter aan het werk zijn, dan dat het aan het slapen is op de bank. De totale kosten voor deze ETF bedragen 0,39% op jaarbasis.

Disclaimer: Mercx heeft op moment van schrijven geen positie in de hier beschreven ETF. 


Karel Mercx is zelfstandig beleggingsspecialist. . De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Karel Mercx

Karel Mercx is zelfstandig beleggingsspecialist. Tussen 2007 en 2013 heeft Karel veel ervaring opgedaan in de beleggingswereld als redacteur van het blad Beleggers Belangen. In de twee jaar daarna heeft hij als beleggingsspecialist bij Lynx gewerkt. Hij is regelmatig gastspreker op verschillende beleggingsevenementen. In 2012...

Meer over Karel Mercx

Recente artikelen van Karel Mercx

  1. jul '15 Jammer dat dalingen voorbij zijn 3
  2. mei '15 Blijf van goud af 31
  3. mei '15 Gouden tijdperk op komst 13

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 november 2014 14:28
    Heer Cosy,

    Het dividendrendement is 1,64% per jaar.
    Het dividend is de afgelopen 3 jaar met gemiddeld 11,96% per jaar omhoog gegaan.
    De belegger krijgt vier keer per jaar dividend.
    Heeft u nog meer dividendvragen?

    Ik heb het grootste gedeelte van mijn geld in mijn uitzendbureau zitten. Personeel betaal ik per week en opdrachtgever betalen soms pas na twee maanden. In tijden dat het uitzendbureau snelt groeit heb ik weinig liquiditeiten. Als de groei vertraagt en ik heb weer vrije liquide middelen dan schaf ik zeker deze ETF aan.

    Groet,
    Karel Mercx
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links