Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Gewoon, aandelen"

"Gewoon, aandelen"

 

De ware langetermijn buy & hold aandelenbeleggers hebben niet eens koersschermen. Noemt u zichzelf zo en zit u nu toch met klotsende oksels met uw neus in de schermen, dan moet u daar onmiddelijk mee ophouden, als het aan een zekere bank in New York ligt:

We continue to believe that equities look attractive in light of the potential for accelerating revenue and earnings growth and their return potential versus other asset classes. Valuations in many markets are trading close to their historical averages

Which we view as fair in light of improving global economic growth, low inflation in many regions, mostly accommodative central bank policies and above-average equity risk premiums. We maintain a neutral view on developed versus emerging markets.

Was getekend, Goldman Sachs (dat straks met KW3-cijfers komt) in de fundamentele outlook KW4 2014. Die krijg ik net in mijn mailbox. De visie van de zakenbank der zakenbanken wil ik u zeker op deze hectische beurzen niet onthouden. Eén nadeel: heel veel tekst en weinig beeld in het rapport.

Ik beperk mij tot deze waarderingstabel...

 

 

... en de opmerkingen van The Firm over de (economsiche) ontwikkelingen in VS, Europa en China. Korte door de bocht en populaire conclusie: ja, het is een zooitje overal, maar er zijn geen alternatieven voor aandelen. Nog een quotje dan dat ik er uitvis:

In Europe, the risk of deflation and “Japanization”—the scenario where there is no growth, interest rates remain at 0% and balance sheets are shrinking—is real.

 

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links