Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

The Only Way is Up

The Only Way is Up

Een belangrijk argument voor de bullmarkt in Amerikaanse aandelen de laatste jaren was dat de rente laag was of lang laag zou blijven. Dit argument hield stand bij de aankondiging van tapering, het begin van tapering, het einde van tapering en allerlei crises op andere vlakken wereldwijd.

Maar met rasse schreden nadert nu dan toch eindelijk het moment, ergens in de eerste helft van 2015, dat de Fed de rente gaat verhogen. Wat nu, voor dit belangrijke fundament van de bullmarkt?

Geen nood.

Asset manager Carlyle heeft vorige week een rapport uitgebracht met als strekking dat een renteverhoging van de Fed juist positief is voor de markt. Sterker nog, het zal de ‘animal spirits’ eindelijk weer losmaken.

De belangrijkste reden is psychologisch; de Fed zal immers de rente alleen verhogen als de economie daar sterk genoeg voor is, dus het is eigenlijk een teken om te gaan investeren.

Misschien heeft Carlyle wel een punt – maar altijd leuk om te zien hoe elke gebeurtenis weer een voor de bullmarkt positieve verhaallijn kan krijgen.


Erik Mauritz is bij BNP Paribas verantwoordelijk voor turbo’s in Nederland. Erik Mauritz’ visie is niet bedoeld als advies, is op persoonlijke titel en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de visie van BNP Paribas. Mauritz heeft geen positie in een van de genoemde aandelen of fondsen. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen..

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Erik Mauritz

Erik Mauritz is bij BNP Paribas verantwoordelijk voor turbo’s in Nederland. Erik Mauritz’ visie is niet bedoeld als advies, is op persoonlijke titel en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de visie van BNP Paribas.

Meer over Erik Mauritz

Recente artikelen van Erik Mauritz

  1. apr '16 De huizencirkel is rond 10
  2. aug '15 Wie is de Slechtste Belegger van Nederland? 7
  3. aug '15 Copycat in de zak

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. z0n0p 2 oktober 2014 12:34
    Natuurlijk zal de FED de rente niet met grote sprongen en tot een normaal niveau laten stijgen. Kwart%-puntje erbij of zo en dan nog eens een keertje. Alsof dan iedereen uit aandelen gaat? NOT. Als de inflate laag blijft (is dus GOED) hoeft de rente ook niet omhoog. FED weet natuurlijk ook wat er onder Greenspan is gebeurd. Rente veel te snel omhoog wat de crisis in 2007/2008 heeft veroorzaakt. Alle rommel hypotheken (die op lage rentes waren gesloten) die verpakt waren en explodeerden tot de rente omhoog ging. Rente zal nog heel lang kunstmatig laag blijven om deze reden en om de staatsschulden financierbaar te houden.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links