Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forget September

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 september 2014 12:46
    Over ISIS heb ik het niet want dat zaakje stinkt en niet zo een beetje ook. Ik citeer uit een artikel: '..........So S&P warned:
    None of this would matter much, if we were to assess that the euro crisis is safely behind us. However, this is unlikely to be the case. Eurozone output is still below 2007 levels, and in 2014 the weak recovery has come to a near halt in much of the euro area. Unemployment remains precariously high and disinflationary pressures have been mounting. Public debt burdens continue to rise in all large euro area countries bar Germany.'.

    Volgens onze ministers gaat alles goed en verhogen we salarissen om het volk gerust te houden. De BRD gaat ook prima: De helft van de steden heeft betalingsproblemen en pensioenen worden (nog) wel betaald. In de VS waarschuwde Mooody's voor een 'unfunded liabilities' van 2 triljard usd in pensioenen van de top 25 fondsen. Aangezien alles met alles samenhangt en NL niet buiten schot kan blijven en wil blijven gezien de oorlogstaal, zullen ook hier gaten komen.

    Opmerkelijk is dat NL F16 stuurt naar ISIS terwijl men al F18 tm F20 aldaar in bedrijf heeft. Of is dat gewoon hopen op kapitaalvernietiging want moderner materiaal komt eraan.
  2. forum rang 4 Smurf In het Smurfenbos 29 september 2014 13:07
    quote:

    korbe007 schreef op 29 september 2014 12:46:

    Opmerkelijk is dat NL F16 stuurt naar ISIS terwijl men al F18 tm F20 aldaar in bedrijf heeft. Of is dat gewoon hopen op kapitaalvernietiging want moderner materiaal komt eraan.
    Onzin, gewoon Alexander Pechtold met een megafoon sturen.
    Dan weten die ISIL's niet hoe snel ze het land moeten verlaten!

    Gr
  3. [verwijderd] 30 september 2014 10:45
    "Namelijk de Catalanen die los willen van Spanje - en dat is eigenlijk spannender dan de Schotten"

    Wat is daar voor spannends aan?

    Even ter info:
    - het referendum is verboden en bovendien niet bindend. Als het doorgaat is het illegaal en daarmee niet aan regels verbonden, uitslag zal dus altijd in het voordeel uitvallen van de organisator (voor onafhankelijkheid dus) want er is geen controle op de telling.
    - premier Mas plukt het moment van Schotland om het referendum uit te roepen, vermoedelijk zal hij nu het verboden is aftreden. Daarmee worden de verkiezingen vervroegd en garandeert Mas en zijn partij de winst dankzij de huidige pro-onafhankelijkheidssfeer om zo nogmaals 4 jaar aan de macht te blijven.
    - de schuld van Catalonië is in 6 jaar tijd verdrievoudigd, Catalonië is sinds een aantal jaren niet meer in staat zichzelf op de markt te financieren en is afhankelijk van Spaans geld. Een onafhankelijk Catalonië is een illusie. De Catalaanse zakenlieden zijn tegen afscheiding, en ook Spaanse/Catalaanse bedrijven hebben aangegeven Catalonië te verlaten indien het ooit onafhankelijk wordt.
    - vorige premier van Catalonie, Pujol was corrupt en wordt door justitie onderzocht, huidige premier Mas heeft via rekeningen in Liechtenstein banden met Pujol, het onderzoek naar mogelijke corruptie van zijn kant is onlangs gestart.

    Dus nogmaals, wat is er voor spannends aan?

    Alles staat al vast en is transparent, behalve voor de Catalanen die zich door het hart laten leiden en blind zijn voor de politieke interesses achter dit populistische onafhankelijkheidsshow.
  4. [verwijderd] 30 september 2014 10:55
    "k heb een longpositie in Brazilië maar krijg in de BRIC-ETF van Ishares een verkoopsignaal"

    BRIC een verkoopsignaal?

    Brazilië: economie hapert en onzekerheid door verkiezingen
    Rusland: een beer
    Indië: beleggers nemen afscheid als de rente stijgt
    China: vertraagt, maar dan is er nu ook het HongKong-verhaal

    Lijkt me een duidelijk verkoopsignaal, én een enorme koopkans zodra het allemaal in rustiger vaarwater komt.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links