Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Goud in de olie

Goud in de olie

 

Oef!

 

 

Schrale troost dat de laatste tijd de dollar is aangetrokken ten opzichte van vrijwel alle grote valuta, maar duidelijk is dat commodities het momentum niet mee hebben. Wat dat betreft komt het online seminar Kansen in goud en grondstoffen met Philippe Roset van ETF Securities en onze Pieter kort morgen als geroepen.

Kijk zeker even, want het is meer dan alleen met turbo's achter de trends in de grafieken aanhollen. Roset kijkt namelijk ook onder de moterkap:

  • De invloed van de sterkere USD op de goudprijs
  • Trends in industriële metalen
  • Ontwikkelingen in Brent & WTI olie
  • De rol van grondstoffen in een breed gespreide portefeuille

Een spannend moment om dit te doen, want met name goud springt in het oog. Het staat nog maar ruim twee tientjes boven het dieptepunt begin dit jaar en cruciale technische steun rond 1190 dollar.

 


(fullscreen)

 

Roset zal u ook het verschil tussen oliesoorten West-Texas Light Intermediate (WTI) en Brent uit de doeken doen en wat de dollar met die twee uitspookt. Dit zijn trouwens ook niet de meest okselfrisse grafieken. Vraagt u Roset maar hoe het verder moet én of we nog iets aan de pomp gaan merken!

 


(fullscreen)

 


(fullscreen)

 

Kortom, u hebt morgen een mooie kans om vanuit uw luie stoel gratis en voor niks uw kennis over commodities (in relatie tot u andere assets) bij te spijkeren in dit gratis seminar. Meld op tijd aan, want vol is vol.

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 10:30 Technologie voert daling aan: buy the dip? 1
  2. 08:05 Lagere futures voorbeurs met Aalberts en het... inflatiespook! 3
  3. 10 mei PostNL in de prik, commodities en coins stelen show voorbeurs 4

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: Online seminar
Gold World Spot (USD) 1.835,08 19:06
-0,83
-0,04%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare