Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zwaargewichten toppen

Zwaargewichten toppen

De indices verliezen aan kracht. De puf lijkt uit de markt te verdwijnen en dat wijst vaak op een aankomende daling. Hieronder ziet u de daggrafiek van de AEX-index. Het momentum verliest aan kracht, maar de trend is uiteraard nog opwaarts gericht.

Daar komt pas bij een slotkoers onder de 412 punten verandering in. Op basis van de verkoopsignalen ga ik er vanuit dat we die 412 punten binnenkort ook zullen gaan zien.

Als de grafiek van de index een bepaald beeld laat zien, controleer ik dat altijd met de belangrijkste componenten van die index. Onderstaand de daggrafieken van de zwaargewichten in de AEX-index. Ze vertonen allemaal hetzelfde beeld: topvorming.

ING

Ik begin met het aandeel ING. De rode balk in de grafiek weerspiegelt de topzone rond de 11 euro. Het heeft er alle schijn van dat ING hier wederom zijn hoofd stoot. Het momentum neemt af. Pas bij een slotkoers boven de 11,20 euro is er sprake van een uitbraak. Tot die tijd houd ik rekening met het afketsen op de weerstandszone en een daling.

RDS

Het zwaargewicht Shell heeft er een flinke stijging op zitten. Toch komt het aandeel de laatste dagen bijna niet meer vooruit. Ook hier lijkt sprake van topvorming:

Unilever

Unilever is na de recente correctie opgeveerd van de 30 euro naar de 33 euro. Een mooie stijging van 10%. Dat is knap veel voor zo'n zwaargewicht als Unilever. Het fonds is dan ook grotendeels verantwoordelijk voor het herstel van de AEX.

Zonder Unilever en ASML stond de index er een stuk slechter voor. Niettemin is ook dit aandeel aangekomen bij een keerpunt. Erop of eronder. Vooralsnog weet Unilever namelijk niet boven de vorige top uit te stijgen. Dat vat ik op als een verkoopsignaal.

Op basis van de daggrafiek van de AEX lijkt de index aan momentum te verliezen. Al het goede nieuws zit inmiddels verwerkt in de koersen. Het negatieve scenario wordt bevestigd door hetzelfde type verkoopsignalen uit de grafieken van zwaargewichten Shell, ING en Unilever. Ik ben daarom negatief wat betreft de AEX-index.

Selwyn heeft geen positie in Shell, Unilever, ING of de AEX-index. Meer informatie vindt u op Marktgevoel.nl.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links