Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sell the rumour

Sell the rumour

Dankzij het gerucht dat aanvaller Eto'o naar Ajax komt steeg het aandeel Ajax gisteren 4% en werd de club 7 miljoen euro meer waard. Dat duurde niet lang, wellicht was gistermiddag bij handelaren ook het andere gerucht bekend, namelijk dat de Kameroenees voor Liverpool gaat spelen.

Eerder deze zomer bleek dat sinds (door?) de komst van Van Gaal naar Manchester de beurswaarde van Manchester United met 251 miljoen euro was toegenomen, door de DFT onder de ludieke kop 'Louis van Gaal heeft ook een gouden 'beleggings...' wereldkundig gemaakt.

Sindsdien is ook de koers van het aandeel Manchester United wat verslapt (niet doen DFT-redactie, niet doen) dus wederom lijkt het effect tijdelijk.

Aandeelhouders of spelers?

Wat kan een belegger hiermee doen? Zonder een al te diepe analyse van voetbalclubs te hebben gedaan is mijn indruk dat gezien de financiële situatie van veel clubs het vooral de voetballers en niet de aandeelhouders zijn die veel verdienen aan deze sport.

Maar zeer speculatieve beleggers zouden eens moeten kijken of het iets oplevert om vlak voor het einde van het seizoen een mandje voetbalaandelen te kopen en vervolgens als er een positief gerucht is over een club het aandeel direct verkopen.

In plaats van buy the rumour sell the fact dus buy the club sell the rumour.

P.S. Let hierbij wel een beetje op fake-berichten, zoals van de 17-jarige Sam Gardiner, die zich op Twitter voordeed als serieuze journalist en dankzij zijn toevallig uitgekomen bericht dat Di Matteo door Chelsea zou worden ontslagen 25000 followers kreeg. 


Erik Mauritz is bij BNP Paribas verantwoordelijk voor turbo’s in Nederland. Erik Mauritz’ visie is niet bedoeld als advies, is op persoonlijke titel en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de visie van BNP Paribas. Mauritz heeft geen positie in een van de genoemde aandelen of fondsen. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen..

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Erik Mauritz

Erik Mauritz is bij BNP Paribas verantwoordelijk voor turbo’s in Nederland. Erik Mauritz’ visie is niet bedoeld als advies, is op persoonlijke titel en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de visie van BNP Paribas.

Meer over Erik Mauritz

Recente artikelen van Erik Mauritz

  1. apr '16 De huizencirkel is rond 10
  2. aug '15 Wie is de Slechtste Belegger van Nederland? 7
  3. aug '15 Copycat in de zak

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links