Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"49 miljoen voor Binck-aandeelhouders"

"49 miljoen voor Binck-aandeelhouders"

BinckBank heeft aan het einde van 2014 voor 49 miljoen euro aan kapitaal om terug te laten vloeien naar aandeelhouders. Dit schatten analisten van Rabobank maandag.

Ultimo juni had de online broker 10 miljoen euro aan kapitaalsurplus. Binck gaat uit van 200 miljoen euro als toereikend om risico's af te dekken en de groei op korte termijn te financieren.

Daar komt nog de boekwinst op de verkoop van het belang in BeFrank van 15,5 miljoen euro bij en de desinvestering van Able, die de analisten schatten op een boekwinst van 2 miljoen euro. Voor de tweede jaarhelft mikt Rabobank op nog eens 21,5 miljoen euro.

Deze 49 miljoen euro is circa 8 procent van de marktkapitalisatie van Binck en wordt naar verwachting van Rabobank voor 20 miljoen euro uitgekeerd via een regulier slotdividend en voor 29 miljoen euro via een extra dividend of aandeleninkoop.

Rabobank heeft een koopaanbeveling op Binck met een koersdoel van 10,25 euro. Het aandeel Binck is maandag met een koersverlies van 3,9 procent op 8,58 euro een van de sterkste daler op het Damrak.

 


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven.

Meer over ABM Financial News

Recente artikelen van ABM Financial News

  1. 13 sep Klein verlies voor AEX
  2. sep '22 'Winstwaarschuwing AkzoNobel levert nieuwe deuk op' 2
  3. mrt '22 Cabka maakt zich op voor eerste handelsdag in Amsterdam

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links