Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Volatien!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 juni 2014 18:00
    Ik moet zeggen dat een stand van 10 mij beter bevalt dan het paniekvoetbal van 2008. Wat een tijd was dat zeg. AEX die op dagbasis -8 % deed,pfff.
    Nu al een tijdje heerlijk long in Heijmans wat mij goed bevalt. Tevens 1 van de weinige aandelen die nog op 2009 koersen staat door haar laatcyclische karakter. Weliswaar wel met goede vooruitzichten bezien het herstel op de woningmarkt sinds begin 2013.(consumentenvertrouwen en transacties)
  2. forum rang 5 Saibee 20 juni 2014 18:09
    Als je op een beweging van de VIX wilt speculeren kijk dan goed of het product wat je aanschaft afgeleid is van de VIX en niet van de VIX futures.

    De VIX future heeft op dit moment een behoorlijke contangio.
    (Als de prijs over een bepaalde termijn hoger is dan de huidige prijs is de markt in contango). Door de contangio verdampt (een deel van) de waarde van de inleg. De contangio geldt als je de VIX long wilt gaan.

    Daarnaast beweegt de VIX future (veel) minder dan de VIX zelf.
  3. Julian247 20 juni 2014 21:58
    quote:

    Brogembank schreef op 20 juni 2014 21:04:

    kan eé'n van u ingewijden mij uitleggen hoe ik op de VIX zou kunnen speculeren? Ik zie geen opties, noch tubo's/speeders etc?

    Ik hoor het graag, BVD!

    Brogem
    Turbo's is de beste manier, rbs heeft er een paar. Er zijn ook veel (Amerikaanse) ETF's. Echter, ze hebben allemaal gemeen dat ze op de Future gesteld zijn zodat je de maandelijkse contango (doordraai) kosten telkens voor je kiezen krijgt.

    Wanneer je vertrouwd bent met opties kun je wellicht een optiestrategie opzetten waarbij je per saldo verdient aan een heftige beweging.
  4. [verwijderd] 21 juni 2014 12:23
    Je kunt ook indirect op een stijging van de AEX VIX inspelen door zowel een Call-optie als een Put-optie op de AEX te kopen.
    Als gevolg van de extreem lage VIX zijn ook de optiepremies extreem laag geprijsd.
    Voordeel ervan is dat er veel liquiditeit en een kleine spread is.
    Bij een stijging van de VIX zal de som van de koersen van Call en Put
    toenemen.
    Ik zou een wat langere looptijd van de opties nemen voor het geval deze lage VIX aanhoud, zeg een half jaar en at-the-money (uitoefenprijs 420). Als de AEX sterk gaat afwijken van de 420 dan kun je daar ook nog een winstje op behalen.
  5. [verwijderd] 22 juni 2014 13:44

    Inspelen op de vix is erg lastig. Zoals Saibee en de breker al melden zijn de doordraaikosten dermate hoog dat je rendement er aan gaat, tenzij je timing erg goed is. Crux meldt dat een long straddle een goed alternatief is. Dit klopt inderdaad. Ook echter hier is timing alles.
    Een wat betere minder risicovollere strategie is een straddlespread opzetten. De korte long en de lange short. Het blijft echter lastig om op de volatiliteit te speculeren. Overigens, het feit dat de vix zo lastig staat heeft meer te maken dat marketmakers "vol" zitten met premie dan met de lage beweeglijkheid. Succes!!
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links