Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Google voor Philips"

"Google voor Philips"

Nou, die 30 miljard dollar is wel te weinig. Philips is dat op de huidige koers en dollar-stand exact waard (22 miljard euro), maar daar mag best een overnamepremie van 20% bij. Niettemin, u valt vast ook van uw stoel van de bovenste naam in het lijstje. Met dank aan Chris, wat is die wakker vandaag:

 

 

Hiet het Financial Times (FT Alphaville) bericht:

 

 

Als u hier van schrikt: Amerikaanse bedrijven hebben 2 biljoen dollar in cash. Het hele Damrak is ongeveer 390 miljard euro waard. Daarmee kunnen de yankees drie keer onze hele beurs kopen met een mooie premie. Niet dat het gebeurt, maar het geeft een idee van de verhoudingen en de hoeveelheid geld die er is.

Philips, DSM, Randstad en misschien wel Unilever en - zou het? - ook Royal Dutch Shell: noemt u al het Hollandse moois en fraais maar op. Herinnert u zich ook ABN Amro nog? Op papier is niets veilig als het tot een overnamecircus komt. Denk daarbij out of the box, zoals FT doet en always expect the unexpected!

Pfizer dat 117 miljard dollar voor AstrZeneca wilde betalen (dat is bijna maatje Unilever), is het teken aan de wand. Oh ja, nog één ding: ónze bedrijven kunnen her en der ook wat oppikken. Gezien de waarderingen is dat niet goedkoop en daar ging het Nederlandse bedrijfsleven eind jaren negentig mee de mist in.  


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 mei 2014 12:06
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef op 22 mei 2014 10:35:

    Hoi doewap,

    Ja, zo kun je het ook lezen. Zoals ik al schrijf, het is gewoon ff achterover leunen en out of the box denken. Het is ook een wekker, want ik trek hier vooral conclusie uit dat alles wat 'wij' tot 'onze' bedrijven en erfgoed rekenen, zo kan worden opgekocht.

    Arend Jan
    Absoluut, met die boodschap heb ik geen problemen, maar dat een tak van de FT zich aan zulke easy reading waagt.... Ik ben niet zo van het sentiment, van mij mag een bedrijf best verkocht worden als de werkgelegenheid en de innovatiekracht maar behouden blijven en dat is vaak wel een probleem bij overnames door Amerikanen.

    Overigens, ik ben meer geinteresseerd in small caps.

    Ik las met veel genoegen over de activiteiten van Cottonwood rond de UT Twente, opvallend afwezig als nieuws op deze site...
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links