Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Et vous, KPN?

Et vous, KPN?

In de Franse overnamestrijd voor SFR bleef Bouygues Telecom met lege handen achter en ging Numericable er met de buit ervandoor. Het aantal spelers in de Franse mobiele telefonie blijft hierdoor steken op vier, het lijkt hier echter niet bij te blijven.

De marktconsensus is duidelijk: Bouygues Telecom gaat niet op zelfstandige voet verder. Bouygues zou eerder overnamegesprekken hebben gevoerd met Iliad, qua overnameprijs kwamen ze er echter bij lange na niet uit. Het grote nieuws kwam gisteravond.

Orange zegt in een persbericht dat ze haar oppurtunities bekijkt in de veranderende Franse Telecommarkt. Orange reageert hier duidelijk op de berichtgeving van Les Echos, de Franse krant meldde dat Orange en Bouygues al een aantal keer een overname hebben besproken.

KPN

De overname lijkt een logische stap, de Franse overheid heeft vaak aangegeven terug te willen gaan naar 3 telecomaanbieders. Mocht het nou diezelfde overheid zijn die een 27% belang in Orange bezit. Daarnaast kunnen synergieën voor Orange tot in de miljarden oplopen.

Bouygues staat vandaag logischerwijs +5%, maar ook Orange is met keurig plusje (+1%) de een na grootste stijger in de CAC.

KPN beleggers zouden deze consolidatieslag met een schuin oog in de gaten moeten houden, niet alleen voor de goedkeuring van de E-Plus verkoop in Duitsland. Maar ook voor een mogelijk overnamebod voor KPN in het geheel. Het zal me niks verbazen met al het overnamenieuws van de afgelopen tijd...

Orange heeft zelfs aangegeven dat een fusie met Deutsche Telekom in de toekomst tot de mogelijkheden behoort.


Christopher Ho is werkzaam als research analist bij AFS Group. Hij heeft geen posities in de in deze column genoemde waarden en de informatie bevat geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Christopher Ho en AFS Group zijn niet aansprakelijk voor schade die op enigerlei wijze kan voortvloeien uit het gebruik van deze column.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Christopher Ho

Een van de jongsten op IEX, maar niet de groenste! Beweegt er op het Damrak een aandeel, of valt er iets te melden over een fonds: er is weinig dat Christopher (bouwjaar 1988) van AFS ontgaat. Hij is goed in rekenwerk onder de moterkap: dividenden, emissies et cetera. Ondanks zijn leeftijd heeft Chris al jarenlange ervaring o...

Meer over Christopher Ho

Recente artikelen van Christopher Ho

  1. mrt '15 Shell en het keuzedividend 1
  2. feb '15 KPN & Altice: 1+1=...? 5
  3. jan '15 ASML à 62,59 euro?! 17

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links