Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Spaaractie!

Spaaractie!

Uit onderzoek van Spaarrente.nl blijkt dat banken weer wat meer spaaracties opzetten om u uw vakantiegeld opzij te laten zetten. Naast de grootbanken zijn er nu ook een aantal kleinere banken die speciale acties opzetten om aan uw spaar- of vakantiegeld te komen. Volgens Spaarrente.nl:

“We zijn nog niet op het niveau van jaren geleden waarbij banken zelfs een iPad verlootten, maar we zien wel dat dit jaar meer banken aandacht besteden aan het vakantiegeld dan in 2012 en 2013”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.

 

 

Het kan niet op, allemaal. De ABN Amro Staatsloterij keert 1000 euro uit. Zonder inhouding van 29% kansspelbelasting, hopen we? Want van de 1,20% die we op die rekening krijgen eet de belastingdient ook al 100% op - als ons vermogen boven de Box 3-vrijstelling uitkomt.

En Zwitserleven zorgt ervoor dat sparen toch weer spenden wordt, met een cadeaukaart van 25 euro. Mokken, T-shirts, vakantiedoeboeken, alles wat nog in de magazijnen van het hoofdkantoor te vinden is wordt in de strijd gegooid.  

Even voor de duidelijkheid: het grootste deel van de Nederlanders spendeert het vakantiegeld aan - jawel - vakantie, of de eigen woning. En de rest van de Nederlanders is over het algemeen wel pennywise genoeg om bij het kiezen van een spaarrekening te letten op wat er echt toe doet. Een goede rentevergoeding op uw spaargeld is vele malen belangrijker dan de prullaria en winkansen die u er eenmalig bijkrijgt. 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 mei 2014 16:58
    quote:

    Huppeldepepup schreef op 12 mei 2014 16:30:

    Nationale Nederlanden geeft 1,75% variabel. Leaseplan 2,15% voor een jaar vast. NIBC geeft voor een jaar vast 2%. Dan heb je het wel zo'n beetje gehad.
    Stelt nog niet veel voor, maar daar heb je wat meer aan dan aan een rekening met 1% rente en een mok met je naam erop cadeau.

    Valt me overigens ook op dat veel mensen de achtergestelde NN obligatie met een looptijd van 30 jaar lijken te verwarren met een spaarrekening. Als de rente ooit weer gaat stijgen en/of de risicoperceptie een beetje terugkeert komen ze misschien nog wel achter de verschillen...
  2. Huppeldepepup 12 mei 2014 19:18
    Ik sluit iedere maand een depositootje van een jaar af. Daardoor realiseer ik een nog enigszins acceptabele rente. In ieder geval beter dan de 1,2% die je bij ING en ABN krijgt. Elke maand komt er ook weer eentje vrij, zodat ik bij een eventuele rentestijging ook niet al te veel ga missen. Deposito's hoeven niet heel groot te zijn. De meeste banken accepteren al vanaf 1.000 euro. Prima middel om niet 100% in aandelen te hoeven steken en toch nog een beetje rendement te maken. Gemiddeld doe ik nu 2,1%.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links