Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Het grote KPN datablog

Het grote KPN datablog

Over de KW1-cijfers van vanochtend gaan we het maar niet hebben. Hoe nu verder is ook voor ons een brandende vraag, dus voor u alle data over KPN.

Beginnen we met adviezen van analisten. De taartgrafiek danken we aan Trivano. Voor een hele lijst met adviezen kunt u hier naar de KPN site.

 

 

De bealngrijkste peers van KPN. Data van Analist.nl. U kunt met deze link álle peers van KPN vergelijken. 

 

 

Corné van Zeijl was vanochtend hier op IEX HQ en liet deze grafiek slingeren. De relatieve winsten afgezet tegen de relatieve koers. Corné vertelde erbij dat de lijntjes ongeveer gelijk horen te lopen. Als de koers hoger is dan de winst is een aandeel relatief duur en andersom relatief goedkoop.

 

 

Echt grote shorters in KPN zijn er niet. Data van Shortsell. Die spike leverde een jaar geleden een shortsqueeze op van zo'n +6%.

 

 

Insidertransacties, die van commisarissen en bestuurders, zijn belangrijk omdat zij logischerwijs beter geïnformeerd zijn. De laatste grote aankoop van Eelco Blok was op 4-2-2014. Geen verkopers!

 

 

In de mailbox kregen we nog een Bloomberg screendump van de analistenconsensus voor KPN. Doe er uw voordeel mee. Klik op het plaatje voor een grotere versie.

 

 

Tot slot nog even dit: voor als u denkt dat KPN een Nederlands bedrijf is. Carlos Slim heeft een belang van 24,8% en de roemruchte hedgefundmanager John Paulson 4,5%.

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Column door: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente columns van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. KPN Koninklijke 2,121 10:50
    -0,012
    -0,56%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare