Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Long 3D Sytems

Long 3D Sytems

De koers van de marktleider op het gebied van 3D-printen, 3D Systems, is met 45% gedaald na een desastreuze voorspelling in februari. Investeerders zijn bang dat 3D Systems de voorsprong in de 3D-printindustrie zal verliezen aan concurrenten zoals Stratasys en ExOne of zelfs aan potentiële nieuwkomers als HP.

IEX-columnist Nico Pantelis schreef zojuist een verhaal over de printermarkt.

De daling biedt juist een goed moment om in te stappen. 3D Systems heeft het marktleiderschap te danken aan innovatie en technologie. Ze hebben het 3D-printen uitgevonden en verkochten het als eerste in 1989. Nu is de uitgebreide serie van 3D-printers een graadmeter in de industrie voor de fabricage van producten voor de luchtvaart, auto-industrie, patiëntspecifieke medische apparatuur en een variëteit aan consumenten-, elektronische en modeaccessoires.

Dankzij de sterke en gevarieerde portfolio, zag 3D Systems een blijvende vraag naar professionele en geavanceerde productieprinters, een toename in de vraag naar materialen en verkoopaantallen die meer dan verdrievoudigd zijn in vergelijking met vorig jaar.

Toch 45% lagere koers

3D Systems heeft concurrentie van Stratasys en ExOne. Deze bedrijven richten zich echter meer op de industriële markt voor 3D-printen en hebben op dit moment een sterkere prijs en betere marges dan 3D Systems. Dit heeft natuurlijk voordelen, maar 3D Systems heeft juist een zeer gevarieerd product. Op de lange termijn zal dit een voordeel opleveren voor de afnemers.



Allemaal goed nieuws zou u zeggen? Toch niet. Het bovenstaande is niet terug te zien in de koers. Die is bijna 45% lager dan de recordkoers net onder de 100 dollar. Nu er een dubbele bodem gevormd lijkt te worden rond de 55 dollar is het een goed punt om opnieuw een blik te werpen op 3D Systems.

Aandelen uit de sector staan er immers om bekend dat ze enorm hard kunnen oplopen en alleen daarom al is het goed om deze fondsen in de gaten te houden. Met een stoploss op 55 dollar is er een beperkt risico voor de koper, terwijl het upside potential veel groter is. De risico-rendementsverhouding ligt daarom in het voordeel van de koper.

Ik ga bodemvissen en vang het aandeel 3D Systems graag op na de recente dalingen. Ik kocht daarom voor mijn Swingtradingportefeuille een Citi Speeder long 3D Systems. U kunt de portefeuille volgen hier op IEX of op Marktgevoel.nl.

Selwyn heeft positie in 3D Systems middels een Citi Speeder long 3D Systems (DE000CF80293). Mijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De schrijver heeft mogelijk wel posities waar niet over geschreven wordt.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 maart 2014 08:59
    Verbaas mij erover dat geen enkele colummist, handelaar iets zegt over een van de meest interessante 'small caps' op dit moment in Amerika.

    High tech, focust op LED, Solar, Power Electronics sector en nieuwe leverancier van apple. YTD +90%. Koersdoelen van paar banken nog 50% hoger..

    Raar. 3D is interessant maar om naar $100 niveaus te wijzen niet geheel ongevaarlijk. Zit veel veel veel groei ingeprijsd op die niveaus. Op deze niveaus kans op serieuze pullback tot circa $80 mits hij de dalende toppen lijn doorbreekt (rond $60 of zo)
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links