Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

To Russia With Fonz

To Russia With Fonz

Het is een tijdje stil geweest, maar modelportefeuille Fund of Fonz bestaat nog steeds en heeft inmiddels een rendement van +10% achter de naam staan. Vorig jaar werd een bescheiden rendement van +2,4% gerealiseerd. Dit jaar staat de teller op +0,05%. De portefeuille heeft de laatste jaren een vrij defensief karakter gekend. 

Daar komt nu wat verandering in. Fonz stapt in Schroders Emerging Europe Fund, dat ruim de helft van de portefeuille in Rusland belegt. Rusland en Turkije - twee landen die het zwaar te verduren hebben - wegen voor zo'n 70% mee in het fonds. De rest wordt belegd in landen als Polen, Tsjechië en Hongarije. Die laatste drie landen hebben een vrij sterke relatie met de eurozone.

Met dit fonds speelt Fonz in op twee bewegingen: een verder herstel van de euroconomie en een technisch herstel van twee hard afgefakkelde landen. Het fonds komt in de plaats van een 'gewoon' opkomendemarktenfonds van Aberdeen.

Daarnaast wordt een commodityfonds van Schroders ingeruild voor een Europees vastgoedfonds van Henderson. Europees vastgoed, met name Brits, doet het goed en voegt de laatste maanden echt weer iets toe aan een gespreide portefeuille. Een beetje finetunen, een snufje meer risico. Fonz hoopt dit jaar wat vaker van zich te laten horen. 


Fonz is het beleggingsfondsen-alias van Peter van Kleef financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat Van Kleef posities heeft in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van zijn beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Beleggings-Fonz

Beleggings-Fonz is - u raadt het al - het beleggingsfondsenalias van redacteur Peter van Kleef, waarbij het witte t-shirt, zwartlederen jack en royale kuif (full disclosure: pruik) een vette knipoog zijn naar de ultracoole Fonzie uit Happy Days. Peter van Kleef is financieel journalist. Naast vliegende freelance klussen ...

Meer over Beleggings-Fonz

Recente artikelen van Beleggings-Fonz

  1. mrt '14 To Russia With Fonz 2
  2. jan '12 Doet u mij maar dividend 4
  3. okt '10 Succesvol gespreid richting 2011 5

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links