Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandelenrondje: Laagvliegen

Aandelenrondje: Laagvliegen

We begonnen redelijk flat en unsj (van unchanged) vandaag, maar even na tienen moest de new & improved AEX definitief de slotstand van vrijdag loslaten. -0,6% is de tussenstand inmiddels. De rente staat ietsje hoger en EUR/USD loopt weer wat op, maar ’t mag allemaal geen naam hebben na die beweging van de afgelopen tijd.

Opvallend in grondstoffenland: de Platinum/Palladium-ratio maakt weer nieuwe records. Palladium is in de afgelopen 10 jaar nog niet zo duur geweest ten opzichte van platina. 

  • Nieuwkomer OCI heeft nog wat watervrees en is met -4% de grootste daler in de AEX. De andere nieuwkomer Delta Lloyd noteert flat en terug van weggeweest is Boskalis: +0.76%.
  • KPN krijgt een sell advies mee van Citi en trekt zich weinig aan van de uitspraken van de topman van het Franse Orange. Die geeft aan dat hij openstaat voor een fusie met Deutsche Telekom als laatstgenoemde haar Amerikaanse activiteiten verkoopt en zich puur op Europa richt.
  • Gemalto, Philips, Arcelor Mittal en Imtech zijn zonder directe aantoonbare reden de stijgers van vandaag.
  • Heineken staat iets lager na een negatief rapport van Nomura. En Unilever maar 0,2% hoger na het nieuws dat er veel interesse is voor hun Ragu-tak die in de etalage staat.
  • TNT Express krijgt een zetje van Deutsche Post, dat bedrijf zou de winstverwachting met 60% verhogen.
  • Air France-KLM doet niet echt mee met de stijging van Air Berlin (+5%)

 


Christopher Ho is werkzaam als research analist bij AFS Group. Hij heeft geen posities in de in deze column genoemde waarden en de informatie bevat geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Christopher Ho en AFS Group zijn niet aansprakelijk voor schade die op enigerlei wijze kan voortvloeien uit het gebruik van deze column.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Christopher Ho

Een van de jongsten op IEX, maar niet de groenste! Beweegt er op het Damrak een aandeel, of valt er iets te melden over een fonds: er is weinig dat Christopher (bouwjaar 1988) van AFS ontgaat. Hij is goed in rekenwerk onder de moterkap: dividenden, emissies et cetera. Ondanks zijn leeftijd heeft Chris al jarenlange ervaring o...

Meer over Christopher Ho

Recente artikelen van Christopher Ho

  1. mrt '15 Shell en het keuzedividend 1
  2. feb '15 KPN & Altice: 1+1=...? 5
  3. jan '15 ASML à 62,59 euro?! 17

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 maart 2014 11:10
    Hi CH,

    Imtech stijging heeft wel een reden,

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Analist Andre Mulder van Kepler Cheuvreux heeft het advies voor Imtech (IM.AE) weer teruggezet op buy nadat hij de waardering in navolging van de resultaten over 2013 under review had geplaatst. Belangrijker dan de resultaten was de nieuwe financieringsovereenkomst die Imtech met zijn banken heeft afgesloten, stelt de analist. Imtech moet voor halverwege 2015 de schuld met EUR250 miljoen hebben teruggebracht om breuk van convenanten te voorkomen en de schuldverlaging moet oplopen tot EUR400 miljoen om boetes te vermijden. Mulder denkt dat Imtech dit kan, met de hulp van herstel van de activiteiten, het terugbrengen van werkkapitaal en de verkoop van onderdeel ICT. Het koersdoel gaat omhoog naar EUR2,85 van EUR2,50. Omstreeks 9.45 uur noteert het aandeel 1,7% hoger op EUR2,02, terwijl de Midkap met 0,5% daalt. (LDF)
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links