Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

"Geen omkoping SBMO Brazilië"

"Geen omkoping SBMO Brazilië"

SBM Offshore doet onderzoek naar omkoping in twee Afrikaanse landen en in een land buiten Afrika, maar daar hoort Brazilië niet bij. Dit zei woordvoerder Nicolas Robert van SBM Offshore dinsdagochtend tegenover ABM Financial News.

De woordvoerder verwees daarbij naar een persbericht van 28 maart vorig jaar van SBM Offshore. Sindsdien zijn er geen zaken boven water gekomen die wijzen op omkoping in Brazilië, aldus de woordvoerder.

Het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petrobras is een van de belangrijkste klanten van SBM Offshore en geruchten over omkoping hebben ook de Braziliaanse politiek op scherp gezet.

Eind vorige week meldde de Braziliaanse krant O Globo dat een aantal Braziliaanse senatoren deel gaan uitmaken van een onderzoekscommissie naar de vermeende omkooppraktijken.

Onderdeel van het onderzoek zal naar verluidt een bezoek aan Nederland zijn om informatie van het Openbaar Ministerie te krijgen.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

SBM Offshore

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
13 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 18 maart 2014 11:29
  Goed begrijpend lezen is echt moeilijk.
  Begrijpelijk schrijven natuurlijk ook.

  Of is het allemaal planmatig met een vooropgezet doel?
  Moet de AFM er maar eens naar kijken, wie deze stroom non-desinformatie opgang heeft gebracht en ondersteund. :-(

  Misschien is er niets aan hand. Maar een kop als

  "SBM opent deuren voor Barziliaanse justitie maar heeft zelf wat dit onderwerp niets te melden en blijft bij haar standpunt van een jaar terug."

  zou beter de lading dekken.

  E.e.a. gaat steeds meer stinken, lijkt verdacht veel op door Monaco weggemoffelde WIKI pagina's.

 2. forum rang 4 TURBO-TA 18 maart 2014 14:58
  quote:

  Pannenkoek1979 schreef op 18 maart 2014 12:43:


  OK, geen omkoping. maar hij zegt dan niet expliciet dat er ook geen sprake van smeergeld is, dus er zou nog wel iets boven kunnen komen natuurlijk....

  Blijft onverlet dat smeergeld niets schandaligs is, in tegenstelling tot omkoping


  Blijf je short!
 3. Pannenkoek1979 18 maart 2014 15:10
  quote:

  TURBO-TA schreef op 18 maart 2014 14:58:


  [...]

  Blijf je short!


  Nope, sorry... Zit long, blijf long. Zat al long voordat de koers de 2 klap naar beneden maakte, nog een % of 10 te gaan nu voor ik weet groen sta. Maar ook dan blijf ik long. Ik ben een gelover in wat HAL doet, daar zijn ze echt niet dom, ik lift daar graag op mee. Toen Hal daar de meubelen kwam redden durfde ook gerust voor de lange termijn in te stappen.

  Alleen blijft rationeel denken wel aan te raden!
 4. forum rang 4 pim f 19 maart 2014 12:39
  quote:

  Michael25 schreef op 18 maart 2014 11:38:


  Goed nieuws, de afwaardering van de aandelen was echt onevenredig hard. Het bedrijf heeft goede cijfers gepresenteerd en de invloed van een eventuele boete is al (veel te zwaar) in de koers ingeprijsd. Een ideaal instapmoment voor diegene die het aandeel nog niet bezitten.


  Hallo Jos Versteeg!
13 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet.

Meer over ABM Financial News

Recente columns van ABM Financial News

 1. jan '16 Wat wil Fir Tree met Delta Lloyd?
 2. dec '15 "Analisten goed voorbeeld in 2015" 5
 3. sep '15 Misser in België dreigt voor BAM 20

Gerelateerde instrumenten

 1. SBM Offshore 13,150 16:23
  -0,125
  -0,94%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare