Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Scheiden mét en zonder NHG

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 maart 2014 11:10
    Het is sowieso absurd dat echtscheiding een grond is voor aanspraak op de NHG garantie. In tegenstelling tot het verliezen van een baan of arbeidsongeschikt raken ligt dit volledig in de risicosfeer van de klant. Wat mij betreft zou die hele garantie opgeheven moeten worden, maar dat zal voor bestaande gevallen wel onmogelijk zijn.
  2. [verwijderd] 14 maart 2014 11:37
    Verantwoordelijk gedrag? Een huis kopen op 2 inkomens, met een hypotheek die hoger is dan de waarde van het huis, elkaar er daarna uitpesten, en dan bij de bank aankloppen of de restschuld niet door de maatschappij kan worden overgenomen?

    Dat noem je verantwoordelijk gedrag? Ik noem het dom, kortzichtig en asociaal.

    Dat mensen scheiden: prima. Maardat is je eigen probleem, los dat dan ook zelf op. En als je op 2 inkomens financieert, misschien moet je dan zorgen dat je geen restschuld hebt na verkoop, zodat je tenminste altijd 'verkopen, uithuilen en opnieuw beginnen' als optie overhoudt. Iets minder vaak op vakantie, of een wat kleinere woning kopen, en de eerste jaren hard aflossen, dat zou een stuk gezonder zijn.

  3. sjeetje 14 maart 2014 11:41
    quote:

    schreef:

    Stel een echtpaar gaat scheiden en heeft een hypotheek met NHG. Zij hebben altijd zuinig geleefd en hebben dus wat spaargeld op de spaarrekening. Dit spaargeld zal NHG gebruiken voor woningbehoud. Indien dit echtpaar lekker ruim had geleefd en geen spaargeld had gehad, dan was de kans groter geweest dat zij alsnog in aanmerking waren gekomen voor borgstelling. Een spaarder wordt dus harder gestraft dan een spender. Hoe gek kunnen we het maken in Nederland?
    Tja, dit had ik mij eerder ook al gerealiseerd, een belachelijke situatie. Vlak voordat je gaat scheiden even snel je al geld ergens op de Bermuda eilanden parkeren dan maar ;)

    Maar zoals bovenstaande poster al noemt, in dit land wordt verantwoordelijk omgaan met de geld genadeloos afgestraft en schuldenaars gesubsidieerd/kwijtgescholden/etc. Soms vraag ik me echt af waarom ik niet gewoon mezelf dwing om elke maand mijn geld helemaal op te maken.
  4. kareldr 14 maart 2014 13:35
    NHG is een vangnet, een laatste optie. Het is geen gratis pinautomaat voor echtscheidingen.
    Indien een stel een woning koopt, zou in de hypothecaire akte al een 'echtscheidingclausule' moeten komen. Daar voorkom je een hoop ellende mee, omdat tijdens een echtscheiding het huis (en kinderen) als wapen worden gebruikt. En dan gaat het mis.
    37% van de echtparen gaan scheiden, eigenlijk raar dat niets daarover in de hypo akte staat.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links