Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

New York, New Fund: RJT Capital

New York, New Fund: RJT Capital

Het heeft even geduurd voor de prijs werd uitgekeerd, maar wat wil je ook met een beleggerscompetitie waar vooral naar langetermijnrendement en consistentie van resultaten wordt gekeken. Na 15 maanden beleggen was gisteren eindelijk de tijd rijp om de allereerste IEXTraders-hoofdprijs uit te reiken. 

Dat gebeurde tijdens de IEX Masterclass Aandelenanalyse door Nico van Geest, in de Amsterdamse Effectenbeurs. En de winnaar werd....RJT Capital, het driemanschap dat sinds december 2012 een steady rendement van 56% bij elkaar sprokkelde in vooral Amerikaanse aandelen.

Officieel beleggingsfonds

Daarmee winnen de mannen van RJT een reis naar New York, maar gisteravond kwam daar nog een bonus bovenop. Directeur Niels Klok van HiQInvest maakte bekend dat hij met RJT Capital de gesprekken wil beginnen om het fonds ook als officieel beleggingsfonds aan te gaan bieden. "Niet alleen het rendement, maar vooral de manier waarop het tot stand is gekomen is indrukwekkend," zegt Klok. "Als dit fonds er echt komt kan ik me best voorstellen dat ik er zelf ook wat geld in steek." 

"Dit is natuurlijk waar we van droomden," zegt een uitgelaten beheerder Johan Seijkens, die samen met handelaar Theo Vasilaras het fonds runt. Uiteraard moeten er voor de start van zo'n echt beleggingsfonds nog wat reglementaire en financiële zaken worden geregeld, maar de kans is dus groot dat we later dit jaar de lancering gaan beleven van het eerste fonds dat door IEXTraders-talent wordt gerund.  

De specifieke criteria die we er bij IEXTraders op nahouden zorgen er dan ook voor dat we karakteristieken belonen die je ook aantreft bij bovengemiddeld goede beleggingsfondsen. Er is meer nodig dan alleen een mooi langetermijnrendement. We kijken ook -  en vooral - naar:

 • Duidelijke outperformance ten opzichte van de benchmark
 • Een goede risicorendementsverhouding
 • Consistentie van resultaten
 • Openheid van zaken, in de vorm van duidelijke uitleg over de transacties in het fonds

Verplichte kost voor Amerika-beleggers

Zeker in de top van het IEXTraders-klassement waren er diverse fondsen die op meerdere van deze punten uitstekend scoorden, maar uiteindelijk was de keuze voor RJT Capital vrijwel onvermijdelijk. Vasilaras en Seijkens, ondersteund door investeerder van het eerste uur Ruud de Bruijn, zorgden niet alleen voor een mooi rendement, maar deden dat ook nog eens uiterst steady.

De duidelijke en consciëntieuze uitleg bij de RJT-trades is daarnaast niet alleen leuk om te volgen voor collega-traders, maar is eigenlijk verplichte kost voor iedereen die Amerikaanse aandelen volgt. 

Vasilaras en Seijkens hebben beloofd niet op hun lauweren te gaan rusten en zetten hun werk met dubbele inzet voort. Want de strijd binnen IEXTraders is hiermee niet gestreden. Het gaat ons om beleggingstalent dat over langere periodes goede resultaten laat zien en we blijven dat ook in de toekomst belonen.

Oftewel: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Wie zich nu aanmeldt doet gewoon mee voor de volgende prijzenronde. Een eigen beleggingsfonds lijkt misschien een droom, maar dat hoeft het niet te blijven. Vraag maar aan de mannen van RJT. 

 


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Pieter Kort

Volgen
 
Klik hier om dit lid te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van zijn/haar activiteit op IEX.nl.

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media. Volg hem op Twitter: @pieterkort.

Meer over Pieter Kort

Recente columns van Pieter Kort

 1. 20 sep Slot: -0,29% 13
 2. 16 sep Slot: Net voor de Fed
 3. 15 sep Slot: Hoera. Hoera. Hoera. 1

Gerelateerd

IEXTraders

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

IEXTraders masterclass

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

RJT Capital

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
 1. Hanzicht 12 maart 2014 19:48
  Dag Pieter,
  Goed gedaan van RJT. Het zij ze gegund!
  Ik droomde met "Hoop op Welvaart" natuurlijk ook een beetje in de prijzen te kunnen vallen. Blijkbaar was mijn 180% extra rendement bovenop dat van RJT, niet voldoende om de game te winnen.
  Ik snap het wel hoor. Ik doe ook nog maar een half jaartje mee en heb nog niet veel tijd gehad om me bekend, transparant e.d. te maken.
  Hoe dan ook, ik zou graag met woest genoegen in de herkansing gaan met dezelfde fondsnaam 'Hoop op Welvaart'. Is dat mogelijk en vooral heeft het zin? Het spel heet dan wel IEXTrader maar jullie beoordelen mede op risico/rendementverhouding en dat aspect staat haaks op het principe van "Traden". Traden is korte termijn, dynamisch en vaak risicovol. Eigenlijk zouden het spel daarom anders moeten heten.
  Ik ben van de laatste categorie en vraag me af. Ik heb zin.... maar heeft het ook zin om mee te doen als winnen voor echte traders is uitgesloten?

  Met vriendelijke groet,
  Hanzicht, "Hoop op Welvaart"
 2. Pieter Kort 12 maart 2014 20:21
  Beste Hanzicht,

  Het gaat ook prima met Hoop op Welvaart, dus houd vol! Met een tradingportefeuille maak je zeker ook kans. Waar we naar kijken is of je op consistente wijze over de lange termijn rendement kunt maken. Of je dat doet met 20 trades per dag of met 2 per maand maakt daarbij niet uit.
  Een van de eerste masterclasses die we voor IEXTraders organiseerden werd gegeven door Jasper Anderluh van het HiQ Market Neutral Fund. Dat fonds voldoet aan alle performance-criteria, maar doet - ik geloof - meer dan 10.000 trades per dag. Dus ja, ook een tradingportefeuille kan dit winnen. Wat wel geldt is dat hoe volatieler een portefeuille is, hoe langer we een goed track record zullen willen zien.

  Maar voorlopig ben je goed bezig in ieder geval. Happy trading!


  Groeten, Pieter
 3. [verwijderd] 13 maart 2014 14:03
  Netjes gedaan jongens. Gaf ieder professioneel fonds maar zoveel info over de achtergrond van trades. Stel dat je in dit fonds zou stappen als al het papierwerk gedaan is, dan heb je door alle info bijna het gevoel dat je 'meedoet' in plaats van passief belegt in een fonds. De methode via een forum is bottom up en helemaal van deze tijd.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare