Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

"Ziggo cijfers kans Liberty Global"

"Ziggo cijfers kans Liberty Global"

Ziggo heeft mede dankzij een relatief sterk vierde kwartaal de doelstellingen voor 2013 gehaald. Beleggers zullen echter vooral aandacht hebben voor de interesse van grootaandeelhouder Liberty Global voor de Nederlandse kabelaar.

Analist Emmanuel Carlier van ING verwacht dat Ziggo aan de doelstellingen voor 2013 voldoet, maar houdt er rekening mee dat de outlook voor 2014 zal teleurstellen, mede omdat de verwachtingen van analisten in de ogen van Carlier aan de hoge kant zijn. Analisten van JPMorgan bijvoorbeeld voorzien voor dit jaar een omzetgroei van 3,5 tot 4 procent.

Een tegenvallende outlook is echter volgens Carlier ook een kans voor Liberty Global om met succes een bod op Ziggo te lanceren. De analist noemt een overnamebod van 35 euro redelijk.

De analisten van JPMorgan menen eveneens dat Liberty Global, dat in Nederland al eigenaar is van kabelaar UPC, "dichtbij" een overnamebod is.

Voor heel 2013 mikt Ziggo op een autonome omzetgroei van circa een procent en een bedrijfsresultaat in lijn met vorig jaar. Daarbij wil de kabelaar dit jaar tot 340 miljoen euro investeren. Daarmee liggen de investeringen aan de bovenkant van de eerder afgegeven verwachtingsrange van 330 tot 340 miljoen euro.

Vierde kwartaal

Analisten verwachten dat Ziggo in het vierde kwartaal een omzet genereerde van 398,1 miljoen euro. Een jaar eerder kwam de omzet nog uit op 383,2 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) komt naar verwachting uit op 147,6 miljoen euro en per aandeel verdiende Ziggo 0,37 euro. Daarmee ligt het bedrijfsresultaat grofweg 2 miljoen euro lager dan vorig jaar, maar de winst per aandeel juist 2 cent hoger.

Ziggo komt vrijdag voorbeurs met de cijfers over het vierde kwartaal. Het aandeel wordt donderdagmiddag 0,2 procent lager verhandeld op 33,72 euro.

 


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet.

Meer over ABM Financial News

Recente artikelen van ABM Financial News

  1. 22 apr Update: ECB handhaaft rente 1
  2. 20 apr ABN Amro haalt decharge van agenda 1
  3. 30 mrt Europese beurzen hoger rond middaguur

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Liberty Global plc 28,100 17 mei
-0,190
-0,67%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links