Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Ziggo cijfers kans Liberty Global"

"Ziggo cijfers kans Liberty Global"

Ziggo heeft mede dankzij een relatief sterk vierde kwartaal de doelstellingen voor 2013 gehaald. Beleggers zullen echter vooral aandacht hebben voor de interesse van grootaandeelhouder Liberty Global voor de Nederlandse kabelaar.

Analist Emmanuel Carlier van ING verwacht dat Ziggo aan de doelstellingen voor 2013 voldoet, maar houdt er rekening mee dat de outlook voor 2014 zal teleurstellen, mede omdat de verwachtingen van analisten in de ogen van Carlier aan de hoge kant zijn. Analisten van JPMorgan bijvoorbeeld voorzien voor dit jaar een omzetgroei van 3,5 tot 4 procent.

Een tegenvallende outlook is echter volgens Carlier ook een kans voor Liberty Global om met succes een bod op Ziggo te lanceren. De analist noemt een overnamebod van 35 euro redelijk.

De analisten van JPMorgan menen eveneens dat Liberty Global, dat in Nederland al eigenaar is van kabelaar UPC, "dichtbij" een overnamebod is.

Voor heel 2013 mikt Ziggo op een autonome omzetgroei van circa een procent en een bedrijfsresultaat in lijn met vorig jaar. Daarbij wil de kabelaar dit jaar tot 340 miljoen euro investeren. Daarmee liggen de investeringen aan de bovenkant van de eerder afgegeven verwachtingsrange van 330 tot 340 miljoen euro.

Vierde kwartaal

Analisten verwachten dat Ziggo in het vierde kwartaal een omzet genereerde van 398,1 miljoen euro. Een jaar eerder kwam de omzet nog uit op 383,2 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) komt naar verwachting uit op 147,6 miljoen euro en per aandeel verdiende Ziggo 0,37 euro. Daarmee ligt het bedrijfsresultaat grofweg 2 miljoen euro lager dan vorig jaar, maar de winst per aandeel juist 2 cent hoger.

Ziggo komt vrijdag voorbeurs met de cijfers over het vierde kwartaal. Het aandeel wordt donderdagmiddag 0,2 procent lager verhandeld op 33,72 euro.

 


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven.

Meer over ABM Financial News

Recente artikelen van ABM Financial News

  1. 13 sep Klein verlies voor AEX
  2. sep '22 'Winstwaarschuwing AkzoNobel levert nieuwe deuk op' 2
  3. mrt '22 Cabka maakt zich op voor eerste handelsdag in Amsterdam

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links