Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Belastingdienst in de bocht

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Da Freeze 20 januari 2014 06:53
    Het gevolg is een volledige afschaffing van de hypotheekrenteaftrek. De kans is groot dat dit voor 2025 al een feit is.

    Deze laatste regel slaat in als een bom. Het is natuurlijk een mening, maar als dit gebeurt, is dat dus binnen 10 jaar. Het laat zich vrij eenvoudig raden wat dit met de huizenprijzen gaat doen.
  2. nhp22 20 januari 2014 10:33
    En bij een nieuw kabinet... Misschien moeten huiseigenaren maar een eigen lobbygroep beginnen en een paar baantjes aanbieden aan politici die het "rustiger aan willen doen voor hun gezin". Wedden dat de hypotheekaftrek in stand blijft. De overeenkomst tussen politici en weekdieren? Precies...

    Ik wacht het af.
  3. Henri-Trader-Zonder-Trades 20 januari 2014 12:53
    Hallo Jos,

    Ik begrijp het niet (en zou in dezelfde situatie terecht kunnen komen). De hypotheek staat volledig op naam van A. Ik neem aan dat hetzelfde geldt voor de woning. Er is dan toch nooit sprake geweest van hoofdelijke aansprakelijkheid van B?? Dan hoeft er toch ook geen ontslag van deze aansprakelijkheid te worden aangevraagd?
  4. Achteraf gezien... 20 januari 2014 14:29
    quote:

    goop schreef op 20 januari 2014 13:52:

    Hallo Jos,

    Ik heb hetzelfde als Henri. Als het eigendomsbewijs op A staat en de hypotheek en er is geen gemeenschap van goederen en in de samenlevingsovereenkomst afgesproken dat het huis van A is en blijft + alle aansprakelijkheid: zie ik het probleem niet.

    groet Margot
    In het artikel gaat het om een geregistreerd partnerschap. Dat is gelijkgesteld aan het huwelijk en niet vergelijkbaar met een samenlevingsovereenkomst. Als er huwelijkse voorwaarden zijn gemaakt dat de woning van A is en altijd zou blijven is er geen probleem. Zoniet dan is er een gemeenschap van goederen en dus wel een probleem.

    Over de Hypotheekrenteaftrek: Iedereen moet beseffen dat dit in de toekomst een blijvende politieke bezuinigingspost blijft. Ik ben ervan overtuigd dat het daarom uiteindelijk wel eens helemaal zal verdwijnen. Profiteer ervan zolag het kan, maar bereid u voor op afschaffing.
  5. Henri-Trader-Zonder-Trades 20 januari 2014 15:07
    quote:

    Achteraf gezien... schreef op 20 januari 2014 14:29:

    [...]
    In het artikel gaat het om een geregistreerd partnerschap. Dat is gelijkgesteld aan het huwelijk en niet vergelijkbaar met een samenlevingsovereenkomst. Als er huwelijkse voorwaarden zijn gemaakt dat de woning van A is en altijd zou blijven is er geen probleem. Zoniet dan is er een gemeenschap van goederen en dus wel een probleem.

    Bedankt "Achteraf Gezien", ik had even over het geregistreerde partnerschap heen gelezen. Evengoed blijft het vreemd dat B die hoofdelijke aansprakelijkheid overneemt terwijl de verplichtingen in het verleden door zijn/haar (ex)partner zijn aangegaan....
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links