Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Short ASML

Short ASML

ASML was gisteren de grootste daler in de AEX. Van meerdere kanten werd de twijfel van beursanalisten duidelijk. Men is vooral benieuwd naar de voortgang in de nieuwe ultraviolettechnologie EUV.

Morgan Stanley meldde gisteren dat volgens hen onduidelijk is wanneer de technologie daadwerkelijk ingezet kan worden. Daar bovenop komt nog eens het gerucht dat tijdelijke contracten door ASML niet worden verlengd. ASML zelf ontkent dit gerucht, maar ik vind het niet sterk. Waar rook is, is vuur.

Van de weekgrafiek van ASML word ik ook al niet vrolijk.

De trend is neerwaarts gericht vanaf oktober 2013. Het plaatje voor de korte termijn is ook niet om over naar huis te schrijven.

De daggrafiek laat ons zien dat er inderdaad sprake is van een neerwaartse trend. Lagere toppen en lagere bodem worden zichtbaar. De uitbraak van gisteren brengt de koers onder de 64,00 euro.

Het momentum geeft een goede indicatie van de koers voor de korte termijn en ook dit is negatief. Ik heb daarom een speeder short ASML gekocht en ga uit van een verdere daling. Mijn target leg ik vlak onder de 50,00 euro.

Op moment van publiceren heeft de schrijver positie in ASML middels een CITI speeder short (DE000CF50DD3). De schrijver heeft mogelijk ook andere posities waar niet over geschreven wordt.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Column door: Selwyn Duijvestijn

Volgen
 
Klik hier om dit lid te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van zijn/haar activiteit op IEX.nl.

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente columns van Selwyn Duijvestijn

 1. mrt '16 The Big Short: Apple 19
 2. mrt '16 Zoek de groei 3
 3. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32

Gerelateerd

speeders

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 17 januari 2014 14:52
  Dit verhaal bevestigd de tip die ik vanmorgen in mijn mailbox heb ontvangen.

  "Ik lees in FD dat ze twee transitiejaren krijgen met forse investeringen voor machines die in 2016 verkocht worden. Simpel samengevat een stuk lagere marges en minder winst in 2014 en 2015 en dan in 2016 weer groei. Zaai-jaren en oogst-jaren, waarbij de zaai jaren er aan komen.

  Downtrend is dit jaar al ingezet.

  Garantie tot de voordeur...
  "
 2. [verwijderd] 20 januari 2014 16:49
  quote:

  TURBO-TA schreef op 17 januari 2014 18:20:


  Dat kunnen wij niet vinden:

  Op moment van publiceren heeft de schrijver positie in ASML middels een CITI speeder short (DE000CF50DD3).

  beursspel.iex.nl/vtrader/portfolio/69...  Dat kan goed kloppen. Posities die Selwijn via mail aan zijn "volgers" mailt, neemt hij niet altijd ook in de IEX portfolio op. Op zijn website sdbeleggen.nl staat namelijk wel een bericht dat hij een short positie in ASML in heeft genomen. Niet erg transparant, vind ik.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: speeders

Gerelateerde instrumenten

 1. ASML Holding 315,200 17:35
  +5,100
  +1,64%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare