Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tesla naar 200?

Tesla naar 200?

Tesla is gisteren begonnen aan de tweede parabolische stijging. Wie gisteren bij de opening van de Amerikaanse beurs een aandeel kocht, moest daar nog iets minder dan 140 dollar voor betalen. Inmiddels is de koers opgelopen tot boven de 170 dollar.

Beleggers reageren lyrisch over een beter dan verwacht aantal autoverkopen: 6900 stuks gingen er over de toonbank in het vierde kwartaal van vorig jaar.

Wat mij betreft is hiermee de tweede stijgingsgolf pas begonnen. Ik heb een hekel aan overdreven hoge koersdoelen van analisten die alleen maar willen roepen. Ik durf echter met een hand op mijn hart te zeggen dat ik er van overtuigd ben dat Tesla Motors binnenkort weer boven de 200 dollar staat.

Shortsqueeze

Hier op Beursplein 5 worden er al grappen gemaakt over de displaymonitors die niet de koers van de AEX aangeven, maar de koers van Tesla.

Voordat Tesla Motors de AEX inhaalt en over de 400 gaat, zijn we wel weer een tijdje verder maar ik sluit zeker niet uit dat het aandeel nog in 2014 boven de 300 dollar weet te komen. Er staan namelijk enorm veel shortposities uit in Tesla.

Hoe hoger het aandeel komt, hoe groter de kans dat een shortsqueeze het fonds in één klap nog een stuk hoger stuurt.

Ben ik iets te enthousiast? De tijd zal het leren. Tot die tijd heb ik in ieder geval nog mijn speeders long Tesla Motors op zak (ISIN-code DE000CF50BH8) vanaf de 140 dollar en ga ik uit van een verdrievoudiging in waarde. De eerste 100% winst is al binnen.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 januari 2014 14:32
    quote:

    listo schreef op 15 januari 2014 15:47:

    Hoe is het overigens met je short positie op de ibex , hoor daar weinig meer over van je . graag je visie
    De short op de IBEX (10.570) heeft hij al verkocht met een kleine 17% winst.
    Ik ben meer benieuwd naar zijn short op Lafarge (DE000CF50BS5) die hij op 30 december heeft gekocht. Die positie staat momenteel bijna 82% onder water.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links