Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dividend verzekerd?

Dividend verzekerd?

Vandaar die stijging, of die daling. Het is maar net of u uw geld in Delta Lloyd of Aegon hebt zitten. JPMorgan Chase brengt een rapport uit over de Europese verzekeraars en verhoogt het advies voor Delta Lloyd naar overweight (19,48 euro) en verlaagt dat van Aegon naar neutral (7,20 euro).

Hieronder ziet u het voorblad van dat rapport met korte uileg over Aegon, Delta Lloyd en ook ING (overweight - 11,70 euro). Spreekt allemaal voor zich, maar mijn oog valt op dat dividenrendementtabelletje daar rechtsonder. Wat een percentages! Met eervolle vermelding voor Ageas trouwens.

JPMorgan Chase toont zich enthousiast over al dat dividend. Niet dat ik het beter weet dan haar analisten - verre van dat - maar bij dit soort percentages moet u niet halsoverkop instappen, maar huiswerk maken leert de ervaring. In hoeverre is dat mooie dividend in de toekomst houdbaar?

Oordeel zelf want ik weet het niet, maar ik kijk of ik reactie kan krijgen van dividendspecialisten. Klikken voor groot.

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ageas

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
san marco
0
Aegon naar vanwege hun recentie sterke koers stijging. Mmmm, ze hebben zeker niet naar Ageas gekeken, zijn de afgelopen 2 jaren veel sterker gestegen dan Aegon. Als ik 1 verzekeraar zou kiezen van overbought dan was het de Belgische verzekeraar wel!
san marco
0
theo1
0
Prudential geldt als de beste verzekeraar in het VK. Het dividendrendement is relatief laag omdat de koers hoog staat.

Aviva is een brokkenmaker. Het dividend is een aantal keren verlaagd. Het rendement is nog steeds vrij hoog omdat de koers bijna net zo sterk is ingestort als het dividend.

Legal & General en Standard Life zijn een kwaliteitsbedrijven. Rond de 4,5% is in Londen kennelijk het dividendrendement dat je mag verwachten van een verzekeraar die gewoon goed is.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 15 okt Liveblog: Brexit (!), Fugro, SOX... 6
  2. 15 okt BeursVandaag: Cijfers!
  3. aug '11 Twitter de AEX omhoog!

Gesponsorde links