Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Overnamepremie Ziggo verdampt"

"Overnamepremie Ziggo verdampt"

De overname van Ziggo door Liberty Global is financieel geen eenvoudige opgave en dit kan er toe leiden dat het een omgekeerde overname wordt. Deze geruchten doen volgens Corne van Zeijl, portefeuillemanager van het SNS Nederlands Aandelenfonds de ronde.

Liberty Global heeft een "vrij hoge" verhouding van vijf tussen nettoschuld en EBITDA, onder meer te danken aan de recente miljardenovername van Virgin Media.

De rationale van de overname van Ziggo is het samenvoegen met UPC om zo enorme kostenvoordelen te bewerkstelligen, aldus Van Zeijl.

"Een creatieve oplossing is de reversed takeover van UPC door Ziggo", aldus de portefeuillemanager, die wordt betaald in aandelen Ziggo.

Via deze weg wordt nog altijd het synergievoordeel benut, terwijl Liberty Global, dat een belang van bijna 30 procent in Ziggo heeft en volledig eigenaar is van UPC, flink meeprofiteert.

"Een overnamepremie hoeft Liberty Global via deze weg echter niet te betalen", aldus Van Zeijl, terwijl de balans van het Amerikaanse bedrijf wel op peil blijft.

Of deze oplossing er daadwerkelijk komt, is nog de vraag. Volgens Van Zeijl heeft het management van Ziggo ook behoorlijk wat aandelen, "zodat de belangen van externe aandeelhouders en het management in lijn zijn".

Vorige week werd bekend dat Liberty Global en Ziggo weer met elkaar in gesprek zijn over een eventueel overnamebod. Medio oktober liet Ziggo weten een overnamebod door Liberty Global te hebben afgewezen. Volgens de kabelaar betrof het een ondermaats bod.

Ziggo noteert op een vrijwel volledig groen Damrak 0,3 procent lager.

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven.

Meer over ABM Financial News

Recente artikelen van ABM Financial News

  1. 13 sep Klein verlies voor AEX
  2. sep '22 'Winstwaarschuwing AkzoNobel levert nieuwe deuk op' 2
  3. mrt '22 Cabka maakt zich op voor eerste handelsdag in Amsterdam

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 december 2013 17:54
    Ach, een paar aandelen bij het management vs een leuk koffertje onder de tafel en wat leuke voordeeltjes allong the way in de toekomst.

    Het kan allemaal en zeker ten koste van de aandeelhouder als het de 'toppertjes' uit komt.

    Denk nog maar eens aan Smit Internationale en de overname door Boskalis waar in een later stadium de CEO van Smit alsnog akkoord ging met een lager bod omdat hij zelf een leuke functie met bennefits kreeg aangeboden terwijl hij eerst zelf Boskalis nog zandhappers had genoemd met een veel te laag bod.

    Zakkenvullers die met de juiste deal prima over te halen zijn om de aandeelhouders voor wie ze in dienst zijn en waardoor ze feitelijk betaald worden om hun belangen te behartigen compleet in de kou te laten staan, en dan druk ik mij heel zacht uit.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links