Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Uitverkoop

Eindelijk is er nieuws over de overname van Gucci: Pinault Printemps Redoute (PPR) ziet geen problemen bij de overname van dit concern. Als ik presentaties geef over de Frank van Dongen-methode, dan geef ik altijd Gucci als voorbeeld van deze gezond verstand-methode.

Ik sta altijd weer versteld hoe weinig mensen, die wel in Gucci handelen, weten dat er een bod is en waaruit dat precies bestaat. Gelukkig besteedde De Telegraaf dit weekend aandacht aan deze overname.

In die krant stond een artikel over dat PPR uitverkoop lijkt te moeten houden, om de centjes op tafel te krijgen die nodig zijn voor deze overname. De grafiek van het fonds ziet er ondanks het optimisme van de Fransen niet goed uit.

Steun Gucci

Zeker als we naar de logaritmische grafiek kijken, dan zien we dat we nog niet aan de onderkant van de trend zijn.

Al deze problemen hebben nog geen effect op Gucci. Zeker nu we weten dat er aandelen gekocht worden, zakt ze waarschijnlijk niet door de steun.

Duitse Finnen in de storm
Vorige week hadden we Commerzbank en Deutsche bank (DB) die met slechte cijfers kwamen. Bij DB hadden de geleerden nog op een winst van 200 miljoen euro gerekend, maar het werd uiteindelijk een verlies van 105 miljoen euro.

De trend is pas gebroken. Als we ook naar de logaritmische grafiek kijken, dan weten we dat de daling nog goed op gang kan komen.

Net als de Amerikaanse
De andere banken vertellen een soortgelijk verhaal.

De logaritmische grafiek van JP Morgan Chase spreekt boekdelen.

Reden te meer om mijn Citigroup puts nog even vast te houden.

Logica AOT
Als het zo slecht gaat met de Duitse en Amerikaanse finnen, dan hebben we een idee hoe het met hun Nederlandse collega’s gaat. Eentje die ik zelf kocht, was AOT. Ik blijf in dit bedrijf geloven, maar de trend is dalend. Op technische gronden zou ik niets met dit aandeel te maken moeten hebben. Maar ja, het is bijna Valentijnsdag…

Als het slecht gaat met de banken, dan kan het in mijn optiek ook niet goed gaan met hun it-leveranciers. ING bijvoorbeeld bespaart binnenkort fors op haar it-kosten door de externen er uit te gooien of drastisch in aantal te beperken. LogicaCMG blijft bij haar winstprognose.

Overigens is Logica CMG een mooi voorbeeld van dat het kijken naar logaritmische grafieken helpt. Al vanaf 2000 laten die zien dat u dit fonds niet moet hebben. Ik koop ze zelfs op het huidige niveau niet.


Frank van Dongen is het pseudoniem van de bekende Amsterdamse handelaar Cees Smit. Van Dongen schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Hij handelt vooral in afgeleide produkten zoals warrants en opties en deze posities kunnen op elk moment veranderen. Privé belegt hij in index- of obligatie-opties en grote fondsen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links