Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Douche van Koets voor Rabobank

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 6 december 2013 16:28
    Jos, bedankt voor je column!

    Wat mij betreft mogen er een aantal achter de tralies verdwijnen!!

    Stichting eist vervolging fraudeurs Rabo

    Gepubliceerd op 6 dec 2013 om 15:49 | Views: 1.685

    RIJSWIJK (AFN) - Advocaat Gerard Spong start een klachtenprocedure om het Openbaar Ministerie (OM) alsnog te dwingen de Rabobank en bankiers van deze bank te vervolgen. Het gaat om de bankiers die betrokken waren bij de fraude met de rentetarieven Libor en Euribor. De raadsman doet dat namens de in oprichting zijnde Stichting Justitia Distributiva, meldden Follow The Money en LegalDutch. Spong heeft dit vrijdagmiddag bevestigd.

    ,,De procedure is gericht tegen de Rabobank en zo nodig tegen betrokken bankiers die daar werken'', kondigt Spong aan. Justitie heeft eerder besloten geen bankiers die nog bij de Rabobank werken en mogelijk een rol in de fraude hadden, te vervolgen. Dit bleek toen de schikking van het OM met de Rabobank voor 70 miljoen euro in deze fraudezaak bekend werd.

    Rabobank stelde vrijdag in een reactie dat de actie van Spong een zaak is tussen de advocaat en het OM. ,,Wij gaan hier niet op reageren'', gaf een woordvoerder aan.

    Bundelen

    De Stichting Justitia Distributiva bundelt de belanghebbenden in de zogenoemde Liborfraude. Het is een initiatief van Joost Hardeman van de Vereniging Cliënten van Financiële instellingen. ,,Wij vinden dat het van groot maatschappelijk belang is als ook banken zich net als burgers en bedrijven moeten verantwoorden voor de rechter als er sprake is van strafbare feiten'', licht Hardeman toe. ,,De duur, de omvang, de financiële schade en de impact van de liborzaak zijn zeer groot.''

    Het kabinet verdedigde eerder de ,,historisch hoge'' schikking van 70 miljoen euro die het OM de Rabobank voor de Liborfraude heeft opgelegd. Het bedrag is voor Nederlandse begrippen ,,uitzonderlijk hoog'', stelden de ministers Jeroen Dijsselbloem (Financiën) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) in november in een Kamerdebat.

    Niet afgekocht

    Opstelten liet toen ook weten dat het OM niet met de Rabobank heeft onderhandeld over de schikking en dat de Rabobank er ook geen vervolging mee afkocht. Justitie was tot de conclusie gekomen dat er geen aanleiding was voor strafrechtelijke vervolging van individuen die nu nog werken bij de Rabobank. Zij waren geen echte fraudeurs, maar hebben wel steken laten vallen in het toezicht op de handelaren die wél echt hebben gefraudeerd met de Liborrente.

    Het OM onderzoekt nog steeds of die fraudeurs die inmiddels niet meer bij de Rabobank in dienst zijn en die vaak in het buitenland werkten, alsnog kunnen worden vervolgd.
  2. easyinvestor 6 december 2013 22:34
    Op nummer 1 terecht Rabobank: Diverse fraudezaken (Libor, dochter Athlon Lease enz enz), er worden heel veel kantoren en pin automaten gesloten (weg uit de samenleving), De woorden Integriteit en Coöperatief staan niet meer in het woordenboek. Rabo Ledencertificaten zijn niet meer exclusief voor leden, want die geloven er niet meer in. Echt coöperatieve medewerkers zijn of worden ontslagen, veelal op zeer onwaardige wijze. Als de heer Raifeissen dit toch had geweten ....... Heeft u nog vertrouwen in deze 'nette' bank?
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links