Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Luister (één keer) naar de overheid

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Pantelis

Nico Pantelis is gediplomeerd beleggingsadviseur. Hij is de oprichter van Slim Beleggen, een gespecialiseerde advieswebsite in de Benelux. Vóór Slim Beleggen was hij werkzaam als financieel analist bij Inside Beleggen en Trends/Cash. Hierna was hij actief als commodity specialist bij KBC Bolero en equity analyst bij KBC Secur...

Meer over Nico Pantelis

Recente artikelen van Nico Pantelis

  1. dec '16 Kanteljaar 4
  2. dec '16 Opvallend koopsignaal 7
  3. nov '16 Verrassend vertrouwen 8

Reacties

48 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. geobeo 23 oktober 2013 01:16
    quote:

    PingPong schreef op 22 oktober 2013 22:55:

    Alweer een flutcolumn van Nico Pantelis,

    Als Nico de moeite had genomen het IMF report zorgvuldig te lezen zou hij weten dat het IMF geen 10% belasting op spaargeld, maar een 10% belasting op private wealth voorstelt.

    Het heeft dus geen zin om spaargeld om te zetten in staatsleningen of aandelen of vastgoed of goud of ....
    Goud wel, goud kun je namelijk verstoppen...
  2. piet053 23 oktober 2013 08:31
    Ah wat een plan , ik zeg ...... als de "wijzen" dit gaan doorvoeren is het algehele puinhoop nabij !! totaal geen vertrouwen meer in overheden , bankrun, belasting wordt niet meer betaald ,burgers beginnen ook maar te gappen naar voorbeeld van de overheid , totale chaos met alle gevolgen van dien......
  3. BdeHaas 23 oktober 2013 08:42
    De auteur is er wel genoeg van langs gegeven wat mij betreft maar ik wil wel nog even toevoegen dat QE psychologisch veel beter valt.

    De auteur noemt de aanpak van de EU anders maar in wezen is er niet zo veel anders aan. Er is iets teveel geleund op toekomstige cashflow (die niet op tijd is gearriveerd) en dat moet gecompenseerd worden met vermogen/cashflow die nu beschikbaar is. QE of verhoogde lasten... Het blijft schapen scheren.
  4. Fijl 23 oktober 2013 09:33
    Een paar simpele opmerkingen: belasten van spaargeld betekent dus dat een (kleine) groep mensen - weer - wordt gepakt. En wel juist de mensen die nooit een schuldencrisis zullen veroorzaken, want daarom sparen ze juist zodat ze niet/nooit hoeven te lenen. Het zogenaamde solidariteits begrip - waar de politiek alles mee goed praat - doet hier dus geen recht aan, want de 'rijken'(PvdA = niveleren)kunnen weer betalen, wat andere kapot gemaakt hebben. Vele burgers zitten tot hun nek in de schulden onder andere door hun domme materiaalzucht en door het mooie voorbeeld van de ambtenaren, overheid en politiek en de bankmannetjes. En Nico maar alles goedpraten, omdat we zo mooi hebben mee geprofiteerd. Nico gaat er van uit dat de wereld op schulden alleen maar economische groei geeft. ik denk dat Nico er helemaal niks van begrijpt en zoals al gesuggereerd wordt behoorlijke belangen in het corrupte systeem moet hebben. En die stem op de Gouden Stier... wat denk je zelf??
  5. [verwijderd] 23 oktober 2013 09:40
    Dit verhaal typeert ons systeem, wij zijn niks meer dan een stel junkies die verslaafd zijn aan onze materiele welvaart (geestelijke armoede), ipv af te kicken en een nieuw bestaan (evenwicht) op te bouwen blijven we maar kunstgrepen toepassen (ten koste van de toekomstige generaties) om high te blijven. Onze kinderen zullen ons later vast erg dankbaar zijn.
  6. RT2014 23 oktober 2013 09:59
    Beslag op spaargelden omdat 'alles tegenwoordig op krediet gaat'. Die redenering lijkt me intrinsiek tegenstrijdig.
    De mensen die spaargeld hebben, zijn juist degenen die niet op krediet kopen en dus pak je de verkeerde mensen aan. Een heffing op consumentenkrediet lijkt me een veel beter idee, wanneer men mensen die boven hun stand leven wil aanpakken.
48 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links