Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KP en Nu?

KP en Nu?

Wordt KPN alsnog overgenomen of niet?

Hierbij een aantal quotes in de media uit het ‘overnamekamp':

De mooiste in deze categorie:

Dat gaat dus over de dreiging dat Slim bereid is meer te betalen dan de huidige koers. Hoop was een beter woord, lijkt me.

Dan een paar quotes die lijken te suggeren dat Slim er echt genoeg van heeft: 

En de meest expliciete uit deze hoek:

Niet geheel toevallig zijn de eerste paar quotes in het Nederlands en de tweede in het Engels. Het lijkt er dus een beetje op dat zowel de Nederlandse media als Nederlandse beleggers positiever zijn over KPN dan de buitenlandse. Ook de 6%-opluchtingsrally in het aandeel America Movil, en ik neem aan dat daar weinig Nederlandse beleggers bijzitten, suggereert niet dat een nieuw bod verwacht wordt. Zeker geen hoger bod.

Het kan nog wel even duren voor duidelijk wordt wie gelijk krijgt. Slim mag minimaal zes maanden geen nieuw bod doen en zolang hij een belang heeft is het zeer de vraag of een andere partij interesse zal tonen. Kortom: KP en Nu even wachten.


Erik Mauritz is bij BNP Paribas verantwoordelijk voor turbo’s in Nederland. Erik Mauritz’ visie is niet bedoeld als advies, is op persoonlijke titel en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de visie van BNP Paribas. Mauritz heeft geen positie in een van de genoemde aandelen of fondsen. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen..

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Erik Mauritz

Erik Mauritz is bij BNP Paribas verantwoordelijk voor turbo’s in Nederland. Erik Mauritz’ visie is niet bedoeld als advies, is op persoonlijke titel en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de visie van BNP Paribas.

Meer over Erik Mauritz

Recente artikelen van Erik Mauritz

  1. apr '16 De huizencirkel is rond 10
  2. aug '15 Wie is de Slechtste Belegger van Nederland? 7
  3. aug '15 Copycat in de zak

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 oktober 2013 16:14
    Ik ben benieuwd of de derdekwartaalcijfers (22 oktober) opnieuw dramatisch zullen zijn. Vorige keer (Q2) kreeg ik de indruk dat het de bedoeling was de zaken zo slecht mogelijk voor te stellen, zodat de claimkoers zo laag mogelijk zou worden gesteld. Nu lijken de belangen anders te liggen (bewijzen dat een zelfstandig KPN bestaansrecht heeft). We zullen zien!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links