Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nabeurs: Wat een avondje!

Nabeurs: Wat een avondje!

Value8's Peter Paul de Vries schuift straks bij Pauw & Witteman aan over KPN. Verder leest u alles wat u moet weten over het niet doorgaan van het bod van América Móvil in ons blog. Koffiedikkijkopeningsindicaties voor morgen liggen zo tussen 2,10 en 2,20 euro. Kijk niet raar op als het héél anders wordt

Hier ziet u de lagging (!) Amerikaanse notering van KPN: -8%. Oh ja, dat informele bod van Liberty Global op Ziggo kan ook nog een staartje krijgen, want dat was al in augustus. Kijk naar deze SEC-files. Waarom hebt u dat toen niet gemeld, Ziggo? Koersgevoelige informatie!

 

Fed Beige Book
Over naar de VS waar geloof ik om 23:00 uur onze tijd nog een stemmingsrondje is over het schuldenplafond, maar dat schijnt een formaliteit te zijn. U weet maar nooit. Wall Street lijkt vanavond eerder te zijn beïnvloed door het Fed Beige Book. Een zuinig boekje dit keer en afbouwen van de Fed-steun dit jaar lijkt uitgesloten.

Dat lieten de dollar (down) en de Amerikaanse staatsobligaties (upperdepup) zich geen twee keer zeggen. Dat was vanaf 20:00 uur. De aandelenindices in New York deden eigenlijk vanaf rond 17:00 uur al niet veel meer, maar trokken vlak voor het slot nog even een klein sprintje naar boven richting... ja, het plafond dus :-) .

Hier een overzicht. FTI = AEX future en daaronder zie u de DAX, Eurostoxx 50, Bund, S&P 500 en Nasdaq 100 future.

 

 

IBM en eBay
Het zijn geen fondsen die de brede markt écht beïnvloeden, maar hier de KW3-cijfers van American Express IBM en eBay. Hoewel, IBM is rond 185 dollar het zwaarstwegende Dow Jones-fonds. Die index werkt simpel: van alle dertig fondsen zit er één aandeel in de index en die met de hoogste koers weegt dus het zwaarst.

CNBC meldt:

  • IBM Earnings: $3.99 a share, $23.72 billion revenue vs. expectations of $3.96 EPS, $24.75 billion revenue
  • EBay expects revenue of between $4.5 billion and $4.6 billion for the quarter ending Dec. 31, compared with the $4.64 billion estimated by analysts. Net income for the third quarter was $689 million, or 53 cents a share, up from $597 million, or 45 cents a share, a year earlier. Revenue rose 14.3 percent to $3.89 billion
  • American Express Co posted a 9.3 percent increase in quarterly profit. Profit rose to $1.37 billion, or $1.25 per share, for the quarter ended Sept. 30, from $1.25 billion, or $1.09 per share, a year earlier. Total revenue, net of interest expense, rose 6 percent to $8.30 billion.

Klik hier, hier en hier voor de koersen van die drie in de officieuze handel After Hours. Dat is de leukste handel die er is. Vooral grote partijen die soms hele pakketten aandelen pingpongen. Op de meestal lage volumes kunnen de koersen dan geweldige uitschieters laten zien (von Himmelhoch jauchzend zum Tode betrübt)

Vanavond minder leuk dus, want de fondsen gaan keihard nat. Tegenvallende omzet weet u wel. Succes, alvast welterusten, droom niet te veel van KPN en tot morgen voorbeurs.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 oktober 2013 23:14
    Nogmaals

    D.E.

    V.L.A.G.

    I.N.

    T.O.P!

    voor de onderhavige deskundige auteur!

    PS

    Na al het goede en slechte nieuws m.b.t. het betere pingpong werk op de beurzen zowel in als buiten de eurozone in de verschillende verlammende crises in Europa en de door de Teapartij gegijzelde Verenigde Staten, ben ik slechts ter verder het bij de duurzaam wel scorende oneliner "Marcel Tak for president" latende, iedereen in de eurozone en daarbuiten een prettige voorzetting van de dag toewensende kennisgeving in een wifi gelukkig of helaas niet in de gelegenheid om de heer Peter Paul de Vries op de televisie in het programma Pauw & Witteman te zien om te horen wat hij over KPN gaat zeggen, maar een ding dat zeker is, de heer Peter Paul de Vries kennende, zal het ongetwijfeld met vele steekhoudende alsmede duurzaam scorende zonder aanhalingstekens, niet met artikel 1 van de grondwet strijdige argumenten hout snijden, waar ongetwijfeld vele beleggers, vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan, veel aan zullen hebben.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links