Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bedden en banken

Bedden en banken

"Het ontbreekt de financiële markten aan houvast nu de rapportering van de bedrijfswinsten in het derde kwartaal nog moet beginnen, terwijl de publicatie van de Amerikaanse economische cijfers wordt uitgesteld door de aanhoudende shutdown van de overheidsinstellingen", aldus Joost Leenders van BNP Paribas Investment Partnes vanmorgen op onze site.

Een nette, lange zin om uit te leggen dat beleggers het ook even niet meer weten. Ondertussen zet de positieve trend van gisteren door op de beurzen.

Wat valt er verder op op de markten?

  • Beter Bed krijgt een afstraffing van beleggers na een winstwaarschuwing. Ruim -10% vanmorgen, nu wat aan de beterende hand. Maar niet geheel onverwacht:

 

Bankencijfers
Maar val niet in slaap van dit nieuws. Verder op de agenda, de cijfers van de Amerikaanse banken. JP Morgan Chase en Wells Fargo bijten straks het derdekwartaalcijfersspits af. Vooral JPM is een belangrijke indicator voor de stand van zaken in de sector. Als wordt die bank nu vooral in beslag genomen door juridische problemen. Lees u alvast in via de WSJ.

Verder blijft het rustig qua macrocijfers vanmidag, u weet wel, shut down....


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim vijftien jaar bij IEX en Beursduivel en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft artikelen, maar werkt nu vooral achter de schermen al...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 feb ‘Kendrion heeft ons overtuigd, dus wij hebben bijgekocht’ 1
  2. 09 jan Herstel in Japan 1
  3. 08 jan Doen en laten in 2024

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links