Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tijdelijk nieuwe schenkingsregels

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 am1993 7 oktober 2013 11:19
    En hier nog een nieuwe opsteker:
    Boetevrij aflossen voor hypotheken die onder water staan. Wie wordt daar beter van? Inderdaad: De bank. Want die lijdt geen/minder verlies als ze uw woning gaan executeren. Lost u niet extra af dan willen ze maar al te graag een deal met u maken om hun verlies te beperken.
    Wat direct opvalt is, dat deze maatregel NIET geldt voor zakelijk onroerend goed. Dus als je als middenstander graag een schenking van je ouders krijgt om je dure hypotheek op jouw winkel of winkel/woonhuis af te lossen dan zeggen de banken: NEEEEEE.
    Ik zit zelf als ondernemer bij de Rabobank. Ik mag jaarlijks 5% boetevrij aflossen op mijn zakelijke bedrijfs-/woninghypotheek.
    Gevraagd aan Rabo: Nu extra aflossen voor mij/mijn bedrijf mogelijk? Antwoord: NEE. Hoe kom ik erbij zeg. 5% maximaal en klaar. Zoek het maar uit.
    De particulier wordt een worst voorgehouden en gaat pa en ma onder druk zetten om uit de problemen te komen. Straks worden pa en ma nog even extra gekort en de bank is de lachende derde.
    En vooral niets doen voor het MKB, dat deze ondersteuning ook hard kan gebruiken.
    Pure volksverlakkerij deze maatregel.
    Er worden waarschijnlijk door de heren en dames politici weer even wat mooie toekomstige baantjes veiliggesteld.
    AM1993
  2. [verwijderd] 7 oktober 2013 21:12
    "Opvallend is dat er geen eis is aan wie de schenking wordt gedaan."

    Aan de bank natuurlijk, daar komt die schenking uiteindelijk terecht. Of omdat iemand de hypotheek daarmee aflost, of omdat iemand rechtstreeks van de bank een door hen in beslag genomen huis koopt.

    Het is helemaal niet opvallend dat de overheid maatregelen neemt die gunstig zijn voor banken en het kapitaal van het volk richting de bank verschuiven.
  3. [verwijderd] 7 oktober 2013 22:35
    Volgens mij weten velen helemaal niet wat de boeteclausule inhoudt. Het is het verrekenen van het renteverschil tussen de bestaande lening die aflost en de nieuwe rente op een nieuwe lening die de bank verstrekt. Het boetevrije gedeelte is een gunst van de bank richting de klant. Op de financiele markten kennen ze geen boetevrije gedeeltes voor het vroegtijdig ontbinden van een contract.

    En besef ook eens wat het aangaan van een schuld voor verantwoordelijkheid kent. Als je boetevrij mag aflossen in combinatie met belastingvrijstelling bij een schenking krijg je de mogelijkheid om je schuld te verminderen. Met je gezond verstand zou je toch moeten inzien dat dit in je eigen belang is en is het toch vreemd dat je dit uitlegt als een voordeel voor de bank. Die heeft rentederving maar daar staat een lager risico tegenover. Mooi toch?

    Over Griekenland hebben we allemaal een oordeel. Als ze daar roepen dat ze niet willen bezuinigen omdat dit in belang van het Noorden is staan jullie op de achterste poten. Maar je zal je principes toch maar op jezelf moeten loslaten, nee dan gelden er natuurlijk andere regels.
  4. [verwijderd] 7 oktober 2013 23:21
    quote:

    Jos Koets schreef op 6 oktober 2013 00:08:

    [...]

    Maximale vrijstelling is nu 100.000 euro. Eerdere giften worden in mindering gebacht van dit bedrag. Voor 100% zekerheid is een bericht van de belastingdienst dat dit van toepassing is. Dus eerst schriftelijk de situatie voorleggen aan hun)).

    Gr. Jos
    Dank voor uw reactie heer Koets.
    Helaas is de tijd die de belastingdienst neemt om je schrijven te beantwoorden absurd en onnodig lang. Hoop dus dat ik voor het einde van dit jaar meer duidelijkheid heb.
    Ga het in ieder geval proberen.
    Gr. Inet
  5. forum rang 6 haas 19 oktober 2013 12:25
    Ik ben wel benieuwd hoeveel wooneigenaren in staat worden gesteld extra af te lossen als gevolg van deze TIJDELIJKE schenkingstax vrije regeling
    én Boetevrij ?!

    Nee de eigenaren die zelf geld heben verdien mogen wel extra aflossen maar ......wel boeterente ?

    het gaat over 5 kwartalen................
28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links