Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Oost West Zuid Slecht

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Richard Abma

Richard Abma is werkzaam als asset manager bij OHV vermogensbeheer. Abma is financieel econoom en draagt de titel Chartered Market Technician (CMT). Zowel technisch als fundamenteel kan hij daardoor een scherp oordeel vellen over de financile markten. Richard heeft in het verleden meegewerkt aan het ontwikkelen ...

Meer over Richard Abma

Recente artikelen van Richard Abma

  1. okt '13 Groei industrie, groei! 1
  2. okt '13 Zwak fundament 5
  3. okt '13 Oost West Zuid Slecht 5

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ruud100 1 oktober 2013 12:17
    De euro crisis startte in 2009 en wat is er nu, ruim 3 jaar later, eigenlijk bereikt?

    Terwijl Duitsland de begroting redelijk in evenwicht heeft geeft de rest van de eurozone (incl Noord Europa en ook Nederland en Frankrijk) nog steeds PER DAG ca 2,5 miljard euro meer uit dan er binnenkomt. De schulden lopen na 3 jaar saneren en snijden in de overheidsuitgaven in de Eurozone nog altijd met ca 900 miljard Euro (of 1215 mld Dollar) per jaar op. Hebben we echt de politici met een gigantisch gat in de hand vervangen door koele saneerders die de economie wel even op orde brengen?

    Wat je hier Spanje en Italië verwijt, geldt net zo goed voor Frankrijk en Nederland. En dan ga je ervan uit dat de lamme de blinde kan helpen of zo?

    Duitsland is zo'n beetje het enige land dat de rest kan redden, ware het niet dat ze heel weinig ruimte hebben. De begroting mag dan redelijk in evenwicht zijn, ook de staatsschuld van Duitsland is te hoog om met geld te kunnen smijten.

    De kans dat Nederland en Frankrijk binnen de komende drie jaar hun financiën op orde krijgen is minimaal. Het wordt al een krachttoer om de schulden betaalbaar te houden als er geen beroep op de al afgegeven garanties (Griekenland, Portugal) wordt gedaan. En dan stel jij voor dat er nog meer garanties afgegeven gaan worden, nu aan Italië en Spanje?
  2. [verwijderd] 1 oktober 2013 21:18
    quote:

    shutterspeed schreef op 1 oktober 2013 13:03:

    Probleem van Spanje is vooral dat ze een overschot aan huizen hebben. In Nederland hebben we dat gelukkig niet en zie je dat er langzamerhand een trendomkeer is na een periode van stabilisering.
    Trendomkeer? Ik zou het ook graag zien, maar de statistieken wijzen dat helaas niet uit. Bijgevoegd de ontwikkeling van de reële huizenprijzen t/m augustus. Ik ben bang dat, zoals Jos Koets ook steeds aangeeft, de beperking van de leencapaciteit door veranderende regels vanuit Den Haag elk substantieel herstel van de huizenmarkt de komende jaren zal belemmeren.
  3. [verwijderd] 1 oktober 2013 22:12
    Er resteren straks weinige andere keuzes dan garant te gaan staan voor de Zuid-Europese schuldenlast of het opbreken van de euro. Beide oplossingen zijn geen prettig alternatief voor ons als Nederlanders, daarom wordt de beslissing steeds vooruit geschoven in de tijd.

    Met het opbreken van de euro staan de nederlanders er wel weer alleen en volledig empowered voor om er zelf naar eigen kracht en kunnen er het beste van te maken . Dat garantie verhaal echter is meer : hulpeloos meegezogen worden in een onbekend gat
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links