Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

DeGiro stunt met brokertarieven

DeGiro stunt met brokertarieven

Boem. "80% onder de huidige standaard". Dat zegt nieuwe broker DEGIRO over de tarieven die het in aan particulieren in rekening gaat brengen voor beurstransacties. De Nederlandse broker is daarmee (naar eigen zeggen, we hebben het niet kunnen controleren) "de goedkoopste broker ter wereld".

Dat is nogal een claim. De tarieven zijn in ieder geval laag, naar de huidige maatstaven. Voor een aandelentransactie in Europa ligt de gemiddelde prijs ergens tussen 2 en 4 euro - afhankelijk van het soort order. Opties in Amsterdam gaan voor 85 cent per contract en Amerikaanse opties voor 2 dollar per stuk.

Hoe kan DeGiro zoveel lager zitten dan andere partijen die nu de markt domineren? "Wij bieden onze klanten groothandelstarieven aan," zegt directeur Gijs Nagel van DeGiro. "Wij nemen het verschil in tarieven tussen professionele en particuliere beleggers weg." 

Ex-Binck-werknemers
DeGiro werd dan ook in eerste instantie opgericht voor de professionale handel, in 2008. Vijf ex-Binck-werknemers, waaronder Nagel, begonnen destijds voor zichzelf, onder andere door de lancering van een hedgefund, het succesvolle HiQ Market Neutral Fund. Daarnaast bouwden ze aan een snelle infrastructuur voor de professionele handel, waarop jaarlijks voor zo'n 10 miljard euro aan transactie wordt verricht. 

Daarmee maken ze nu de stap naar het grote beleggerspubliek. Een pure prijsbreker op een al fel bevochten markt? Nee, zegt Nagel, DeGiro wil meer zijn dan alleen goedkoop. "We introduceren ook innovaties, zoals de mogelijkheid om in 'fracties' van aandelen te handelen. Daardoor kun je ook met kleine vermogens eenvoudig een gespreide portefeuille aanleggen." 

DeGiro maakt het ook mogelijk om orders op geven in bedragen, in plaats van aantallen stukken. Daarnaast biedt DeGiro beleggers een wereldwijd aanbod, zodat ze niet alleen in Europa en de Verenigde Staten kunnen handelen, maar ook in, bijvoorbeeld, Mexicaanse of Turkse aandelen.  

Deelnemers aan IEXTraders kennen DeGiro overigens al iets langer dan vandaag. Het transactieplatform achter IEXTraders wordt namelijk al verzorgd door DeGiro - tegen dezelfde tarieven


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

DeGiro

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
85 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
GherAhnkAhmon
0
Als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook meestal zo.. waar zit de catch? Het "verdienmodel" zoals ze dat zo mooi noemen tegenwoordig.
san marco
0
"We introduceren ook innovaties, zoals de mogelijkheid om in 'fracties' van aandelen te handelen. Daardoor kun je ook met kleine vermogens eenvoudig een gespreide portefeuille aanleggen."

Ik vrees dat de brokers/banken steeds meer exotische constructies gaan aanboren. Zo koop je via KNAB aandelen die je uiteindelijk ZELF NIET in BEZIT hebt......

Doordat je geen bewijs van aandelen houderschap hebt, zou je als broker ook kunnen werken met een fictieve portefieulle voor de klant. Dus helemaal lage transactiekosten omdat deze er simpelweg niet zijn. Je fonsden worden ficitef in je port bijgeschreven en uiteindelijk krijg/betaal je het verschil in aankoop-verkoop prijs van je fondsen. Vroeger noemde we dit: luchthandel
Warren Buffet Fan
0
Hoeveel % krediet krijg je op aandelen? IB en haar OEM's (Today's, Lynx) geven 85% op AEX fondsen.

Is er een API zodat je je eigen tooling kan bouwen zoals bij IB en haar excel order tool?
The Duck Master
0
@san marco
Hoe doet een bank dat dan als een aandeel dividend uit gaat keren, of als je een aandeelhoudersvergadering wilt bezoeken of een 5% belang hebt opgebouwd?
Belegde boterham
0
In navolging van de Prijzenoorlog bij de supers, nu een prijzenoorlog bij de brokers :)

Gezonde concurrentie lijkt me goed, de lage prijs is idd een aandachtspunt, maar wellicht houden de andere brokers er een (te) goed belegde boterham aan over? :)
san marco
0
Stichting AEGON mag naar de aandeelhouders vergadering:

Het vermogen op uw gemaksbeleggenrekening is op verschillende manieren beschermd. Knab
Gemaksbeleggen is een product van Knab. Wij zijn onderdeel van AEGON Bank NV. Om deze
reden vallen wij zowel onder het depositogarantiestelsel als het beleggerscompensatiestelsel.
Uw geld en beleggingen worden gescheiden van elkaar geadministreerd en bewaard. De
beleggingen op uw gemaksbeleggenrekening worden bewaard door Stichting AEGON
BeleggingsGiro. Bij een eventueel faillissement van AEGON Bank NV worden uw beleggingen
niet geraakt.Het vermogen op uw gemaksbeleggenrekening is op verschillende manieren beschermd. Knab
Gemaksbeleggen is een product van Knab. Wij zijn onderdeel van AEGON Bank NV. Om deze
reden vallen wij zowel onder het depositogarantiestelsel als het beleggerscompensatiestelsel.
Uw geld en beleggingen worden gescheiden van elkaar geadministreerd en bewaard. De
beleggingen op uw gemaksbeleggenrekening worden bewaard door Stichting AEGON
BeleggingsGiro. Bij een eventueel faillissement van AEGON Bank NV worden uw beleggingen
niet geraakt.
SanderSch
0
@ belegde boterham

Brokers houden er zeer zeker een goed belegde boterham aan over, vooral het management van deze brokers. Niet de normale medewerkers.

Ook als je de tarieven vergelijkt met brokers in de UK of de VS zijn ze hier belachelijk hoog. Het is nog niet zo erg als onze mobiele telefonie maar het komt aardig in de buurt.
!@#$!@!
0
Nou dat wordt weer overstappen dus ! :-) Echt een stuk goedkoper, lekker zeg. Zelfs de rente op je krediet is lager als bij IB waar ik nu zit.
Wordt hier wel vrolijk van.
Orca
1
Ik heb scheetsgewijs een rekening geopend, want dat wilde ik zien.
Om te beginnen werkt alleen het overboeken van geld heel snel (surprise). Het navigeren in de website is een drama, lukt niet iets normaals geselecteerd te krijgen.
Dan wb de kosten. Uiteindelijk lukte 't me iets te selecteren wat ik kon checken met Alex, de CB TS 408. De laat bij DeGiro was 0,32, waar ik 'm in realtime bij Alex op 0,31 zag staan. Dus ik gaf een order in op 0,31 en kreeg prompt 'n foutmelding terug. Order is dus niet gegaan.
Het initiatief kan meerwaarde hebben, al is 't om de kosten bij andere brokerts omlaag te krijgen. Als stand-alone is 't iig hiero gene optie, wegens alle problemen alsmede de (express?) foutieve koersdoorgifte.
!@#$!@!
0
je kan verwachten dat ze nu ontzettend veel verkeer te verwerken krijgen door iedereen die zoals ons gelijk een kijkje gaat nemen. Ik wacht wel ff een paar weken voordat ik ga checken hoe het handelen daar gaat. ondertussen heb ik me rekening al geopend :-)
Orca
0
En wat ook raar is, op ene leuke manier, is dat ik X euri overboekte via iDeal. Stond d'r meteen, logisch. Toen logde ik uit, daarna weer in, om te kijken of de boel dan sneller zou gaan. Dat was niet 't geval, maar m'n saldo was in die ene minuut wel verdubbeld!
Kortom, het boeltje rammelt nogal.
Nogmaals, als ze nu een goeie website gaan bouwen kan 't wat worden, maar voorlopig vind ik 't KMP. Heb m'n oorspronkelijke inleg dus weer terug laten boeken, en dan kijken we morgen wel weer 'ns of ik nog steeds 'n batig saldo heb daaro.
The Duck Master
0
Die lui zullen vandaag wel zo goed als plat liggen door alle aandacht in de media.
Telefonisch krijg ik ze ook niet te pakken, maar over ene paar dagen zal de boel wel lopen zoals het hoort, anders is het snel gedaan natuurlijk.
Maar ik ben pas echt benieuwd wat de huidige 'goedkoopste' brokers gaan doen.
Voor actieve handelaren kan overstappen echt tienduizenden euro's per jaar schelen, wat in deze moeilijke tijden het verschil is tussen winst of verlies.
Arthanos
1
Voorwaarden even gelezen, dit ziet er toch wel zorgelijk uit...

Aandelen uitlenen en het risico bij de klant leggen...? :/

quote:

schreef:


9 UITLENEN EFFECTEN

9.1 TOESTEMMING CLIËNT

Cliënt geeft hierbij toestemming aan DEGIRO om de Financiële Instrumenten die onderwerp zijn van een Opdracht tot aankoop of die door
Beleggersgiro voor Cliënt worden aangehouden, te mogen Uitlenen.

9.2 ZEKERHEID

Indien DEGIRO Effecten Uitleent, dan zal DEGIRO van de inlenende partij op continue basis zekerheid eisen ter hoogte van ten minste
104% van de waarde van de Effecten die worden Uitgeleend, door gelijktijdige levering van tot zekerheid strekkende bedragen in geld of
Effecten door de inlenende partij aan Beleggersgiro. Beleggersgiro zal op deze wijze in alle gevallen zoveel mogelijk in staat zijn om aan
haar verplichtingen jegens Cliënt te voldoen.

9.3 VERHAAL

In geval de inlenende partij haar verplichtingen niet langer kan nakomen, dan zal DEGIRO de van de inlenende partij ontvangen
zekerheden gebruiken om vervangende Effecten aan te kopen. Voor zover er daarbij, bijvoorbeeld ten gevolge van koersverloop, een
tekort is, dan zal dit tekort worden omgeslagen over alle klanten die met het Uitlenen van Effecten hebben ingestemd en die op dat
moment een positief saldo aanhouden in de betreffende Effecten, naar rato van hun positie.

9.4 BELEGGINGSREKENING

Wanneer DEGIRO Effecten Uitleent, dan verandert daardoor niet het saldo van de Beleggingsrekening van Cliënt bij Beleggersgiro. Cliënt
behoudt immers jegens Beleggersgiro een vordering luidende in de door DEGIRO Uitgeleende Effecten. De Beleggersgiro zal echter op
dat moment niet de betreffende Effecten aanhouden, maar daarvoor in de plaats geld of andere Effecten als zekerheid van de inlenende
partij aanhouden.

[verwijderd]
0
quote:

Arthanos schreef op 23 sep 2013 om 13:05:


Voorwaarden even gelezen, dit ziet er toch wel zorgelijk uit...

Aandelen uitlenen en het risico bij de klant leggen...? :/

[...]


Is volgens mij bij IB ook zo. Geeft op zich niet zo'n fijn gevoel. Ik weet niet hoe dat bij Alex/Binck en de "Dinosaurussen" geregeld is...

Al met al klinkt het aanbod wel interessant. Misschien toch beter even wachten tot ze hun IT op orde hebben.
Arthanos
0
quote:

Dikkie Dik schreef op 23 sep 2013 om 13:12:


[...]

Is volgens mij bij IB ook zo. Geeft op zich niet zo'n fijn gevoel. Ik weet niet hoe dat bij Alex/Binck en de "Dinosaurussen" geregeld is...

Al met al klinkt het aanbod wel interessant. Misschien toch beter even wachten tot ze hun IT op orde hebben.


Dit risico hoort bij hun te liggen, als aandeelhouder zijn er al genoeg risicos, ik heb weinig zin om hun bedrijfsrisicos ook te dragen.

Dit zou toch een punt zijn om die tent over te slaan voor mij, ook al zouden de transactiekosten 1 cent per transactie zijn.
[verwijderd]
0
quote:

Arthanos schreef op 23 sep 2013 om 13:19:


[...]

Dit risico hoort bij hun te liggen, als aandeelhouder zijn er al genoeg risicos, ik heb weinig zin om hun bedrijfsrisicos ook te dragen.

Dit zou toch een punt zijn om die tent over te slaan voor mij, ook al zouden de transactiekosten 1 cent per transactie zijn.


Daar heb je wel een punt. Overigens gaat het niet om het bedrijfsrisico van dit clubje, maar om het risico dat je aandelen te makkelijk aan allerlei cowboys worden uitgeleend, die er vervolgens een potje van zouden kunnen maken, waarna je maar moet hopen dat je (naar rato) misschien nog iets van je geld/aandelen terug ziet.

Ik ben het met je eens dat bij de keus voor een discountbroker dit risico dus zeker in de overweging dient mee te worden genomen en niet mag worden genegeerd (verblind door lage transactiekosten).
Arthanos
1
Het ziet er naar uit dat Binck NIET aan aandelen uitlenen doet.

quote:

schreef:


Vanuit BinckBank worden pertinent geen stukken van klanten uitgeleend.

BinckBank Public Relations Harmen van der Schoor
_/bart\_
0
Ziet er wel interessant uit allemaal, alleen stukken gaan uitlenen en dan het risico daarvan bij de klant leggen vind ik echt niet kunnen.

Ik vraag me af of Lynx/IB dit ook doet, iemand schreef dit, maar waar kan ik dat vinden in de voorwaarden ?

Verder wel interessant dat je in fracties kan kopen, nu alleen nog kijken of ze ook het mogelijk maken om dollars aan te kopen, alvorens je een amerikaans aandeel koopt
jonashtv
0
Was al bij het accepteren van de voorwaarden toen de zin over uitlenen van aandelen voorbij kwam. Voor mij een onacceptabel risico, en heb de inschrijving direct gestopt.

Dan maar een paar eurotjes meer transactiekosten...
85 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: DeGiro

Column door: Pieter Kort

Volgen
 
Klik hier om dit lid te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van zijn/haar activiteit op IEX.nl.

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media. In de afgelopen jaren stond hij aan de wieg van nieuwe titels als IEXProfs (voor professionele beleggers), Partici...

Meer over Pieter Kort

Recente columns van Pieter Kort

  1. 16 jan 'Wij zijn Buffettianen'
  2. 15 nov IEX Gouden Stier 2018: Juryrapport
  3. 01 jun Oerend Hardt 3
Gesponsorde links