Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

DeGiro stunt met brokertarieven

DeGiro stunt met brokertarieven

Boem. "80% onder de huidige standaard". Dat zegt nieuwe broker DEGIRO over de tarieven die het in aan particulieren in rekening gaat brengen voor beurstransacties. De Nederlandse broker is daarmee (naar eigen zeggen, we hebben het niet kunnen controleren) "de goedkoopste broker ter wereld".

Dat is nogal een claim. De tarieven zijn in ieder geval laag, naar de huidige maatstaven. Voor een aandelentransactie in Europa ligt de gemiddelde prijs ergens tussen 2 en 4 euro - afhankelijk van het soort order. Opties in Amsterdam gaan voor 85 cent per contract en Amerikaanse opties voor 2 dollar per stuk.

Hoe kan DeGiro zoveel lager zitten dan andere partijen die nu de markt domineren? "Wij bieden onze klanten groothandelstarieven aan," zegt directeur Gijs Nagel van DeGiro. "Wij nemen het verschil in tarieven tussen professionele en particuliere beleggers weg." 

Ex-Binck-werknemers
DeGiro werd dan ook in eerste instantie opgericht voor de professionale handel, in 2008. Vijf ex-Binck-werknemers, waaronder Nagel, begonnen destijds voor zichzelf, onder andere door de lancering van een hedgefund, het succesvolle HiQ Market Neutral Fund. Daarnaast bouwden ze aan een snelle infrastructuur voor de professionele handel, waarop jaarlijks voor zo'n 10 miljard euro aan transactie wordt verricht. 

Daarmee maken ze nu de stap naar het grote beleggerspubliek. Een pure prijsbreker op een al fel bevochten markt? Nee, zegt Nagel, DeGiro wil meer zijn dan alleen goedkoop. "We introduceren ook innovaties, zoals de mogelijkheid om in 'fracties' van aandelen te handelen. Daardoor kun je ook met kleine vermogens eenvoudig een gespreide portefeuille aanleggen." 

DeGiro maakt het ook mogelijk om orders op geven in bedragen, in plaats van aantallen stukken. Daarnaast biedt DeGiro beleggers een wereldwijd aanbod, zodat ze niet alleen in Europa en de Verenigde Staten kunnen handelen, maar ook in, bijvoorbeeld, Mexicaanse of Turkse aandelen.  

Deelnemers aan IEXTraders kennen DeGiro overigens al iets langer dan vandaag. Het transactieplatform achter IEXTraders wordt namelijk al verzorgd door DeGiro - tegen dezelfde tarieven


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

DeGiro

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
85 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Ik ben bij Rabo Binck lynx en degiro. Heb Rabo inmiddels opgezegd. Bij Binck en lynx koop ik niks meer aan. Ik doe al mijn nieuwe aankopen via degiro. Heel gemakkelijk geld inleggen. Fijne pagina. En je aandelen staan bij een bewaarbedrijf. Bij een failiesement zijn je aangekocht effecten altijd gewaarborgd. Dus degiro zal wel enorm veel klanten krijgen.
Verkruimel
0
Verkruimel
0
Kreeg net dit bericht van een medewerker van DeGiro:

quote:

DeGiro schreef:

Op het moment wordt standaard 15% dividendbelasting ingehouden op Amerikaanse aandelen. Stichting DeGiro ontvangt in uw naam dividend, u hebt een claim op een aandeel binnen deze stichting en op alles wat dit aandeel uitbetaald, etc. Hierdoor maakt de structuur van een eventuele ontvanger op het moment niet uit. Wij werken op het moment aan een transitie waarbij het uiteindelijk nodig zal zijn voor klanten die in Amerika handelen een W-8BEN formulier in te vullen. Op het moment betaalt u dus 15 procent en op een later moment dient u hier een formulier voor in te vullen. Eventuele afwijkende belastingen kunnen we niet direct faciliteren en dient u echt met de fiscus af te handelen. Mijn excuses voor eventuele ongemakken.


Daar die 15% met de Nederlandse fiscus te verrekenen valt lijkt het dat er geen verliezen wegens dubbele belasting zullen zijn.
85 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: DeGiro

Column door: Pieter Kort

Volgen
 
Klik hier om dit lid te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van zijn/haar activiteit op IEX.nl.

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media. In de afgelopen jaren stond hij aan de wieg van nieuwe titels als IEXProfs (voor professionele beleggers), Partici...

Meer over Pieter Kort

Recente columns van Pieter Kort

  1. 16 jan 'Wij zijn Buffettianen'
  2. 15 nov IEX Gouden Stier 2018: Juryrapport
  3. 01 jun Oerend Hardt 3

Gesponsorde links