Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Vissen en beursverslavingen

Het was vakantietijd, de beurs kabbelde wat op en neer en mijn portefeuille behaalde 100% winst (zie de modelportefeuille hier op IEX). Terwijl Pieter Kort begon te controleren of de door mij behaalde rendementen wel echt zijn, ging ik er even tussenuit voor een welverdiende vakantie. Natuurlijk laat ik, ondanks een wit zandstrand en meisjes in hoelarokjes, de beurs niet volledig los en hield ik kansrijke aandelen in de gaten en bekeek ik mijn email.

Het aantal berichten dat mijn inbox binnenkwam waarin beleggers mij vroegen om tips en de vele dwingende verzoeken om de modelportefeuille weer aan te slingeren was enorm. Beste mensen, als er niets te doen is op de beurs hebben we helemaal niets te zoeken op de beurs. There is a time to go long, a time to go short and a time to go fishing. Of is de beurs gewoon een verslaving en houden we stiekem allemaal van het gokaspect van beleggen? Zit u nu hoofdschuddend achter uw scherm?

Stel uzelf eens de vraag wat u kiest als er de mogelijkheid bestaat om te beleggen in een aandeel dat tussen de 1% verlies en 1% winst oplevert, of in een fonds dat tussen de 10% verlies en 10% winst schommelt. (Te)veel beleggers zijn niet schuw van risico. In mijn ogen is dat niet per definitie slecht hoor. Er zijn immers voldoende kansrijke gokjes te vinden op de beurs met een prima risico-rendementverhouding. Ik kom dan bijna vanzelf uit bij overnamekandidaten en bij aandelen die iedereen links laat liggen. Nokia was vorige week een mooie combinatie van die twee.

BAM

Het aandeel is enorm afgestraft en veert de laatste dagen weer wat op. Geheel tegen de stroom in met een veilige en zeer strakke stop, moeten er naar mijn mening een paar centen te pakken zijn. BAM is hét kansrijke, gewaagde gokje van het moment.

PeugeotPeugeot is een mooi voorbeeld van hét kansrijke gokje op de Franse beurs van de afgelopen tijd. Geheel contrair aan alle negatieve nieuwsberichten kon het fonds halverwege juli zo goed als verdubbelen, terwijl het risico op halvering veel minder groot was. Is Peugeot nu nog een kansje? Ik denk het juist niet. Maar het laat wel mooi zien wat de mogelijkheden zijn.

Op moment van publiceren heeft Duijvestijn geen posities in BAM en Peugeot. Hij heeft mogelijk wel andere posities waar hij hier niet over schrijft. Bekijk zijn modelportefeuille hier op IEX.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

 1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
 2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
 3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. gurtx 6 september 2013 14:03
  Duidelijk verhaal.
  Niet voor iedereen geschikt, zoals ieder verhaal eigenlijk, kwestie van 'lovers and haters'.

  Selwyn: goed rendement, en daar gaat het om, en met een duidelijke strategie. Een van de weinige degelijke handelaren die de moeite nemen om nog iets te schrijven. De meeste goeie handelaren blijven liever anoniem, houden hun geheimen voor zich en lopen rustig binnen (en ja, daar ken ik er een paar van).

  Overigens: Bas' rendement valt niet te controleren, want heeft niet eens een portefeuille.

  Ik lees het met interesse; niet om het verhaal zelf, of de persoon, maar om de kansen die het biedt. Ga zo door!

  mvg

  p.s. Naar mijn bescheiden mening waren er ook afgelopen tijd kansen genoeg, maar dat terzijde.
 2. Bas2012 6 september 2013 14:06
  Jemig wat een zure reacties hier

  Ieder zijn smaak toch? Selwyn richt zich voorzover ik weet vooral op meer korte termijn trading op basis van gevoel, lichte vorm van fundementele analyse en vooral korte termijn technische indicatoren.

  Dat is toch voor een groot gedeelte in lijn met zijn columns (oa deze)? Dat je hier geen brood in ziet is een ander verhaal, maar lees het dan ook niet. Ik vind het altijd wel grappig om mee te pikken ondanks dat ik veel meer leun op een lange termijn fundamentele koers.
 3. [verwijderd] 7 september 2013 15:12
  er zijn nog wat mensen die nog kritisch zijn op dit artikel. De heer Duijvenstijn heeft naar mijn mening dit niet verdient. Hij heeft een duidelijke visie en natuurlijk heeft hij niet altijd gelijk. Desalniettemin heeft hij een aardig trackrecord. de strekking van dit artikel is dat bam super oververkocht is en Peugot juist overkocht. Peugot volg ik niet maar Bam wel. Naar mijn mening gaat de koers van Bam wel op termijn herstellen echter daar is wel tijd voor nodig. een turbo long met een lage delta is voor een wat langere termijn een serieuz koop overweging. De aandelen kopen kan ook natuurlijk. Daarom vind ik dat al de bovenstaande kritische een misplaatste houding hebben.
 4. kwast-c 8 september 2013 13:12
  quote:

  vinno777 schreef op 7 september 2013 20:15:


  @Selwyn

  "If people are trying to bring you down, it only means that you are above them. People will wish you the best in life and hate you when you make it"

  Ga zo door! Je stukjes zijn leuk om te lezen!  Ik begrijp de moderator ook niet die m.i. duidelijk met twee maten meet!
  Als er een "scheetje"gelaten wordt bij Bas op het forum dan krijg je onmiddellijk een waarschuwing en wordt je bericht verwijderd en hier kan je respectloos alles schrijven !
 5. forum rang 4 TURBO-TA 8 september 2013 20:30
  quote:

  kwast-c schreef op 8 september 2013 13:12:


  [...]
  Ik begrijp de moderator ook niet die m.i. duidelijk met twee maten meet!
  Als er een "scheetje"gelaten wordt bij Bas op het forum dan krijg je onmiddellijk een waarschuwing en wordt je bericht verwijderd en hier kan je respectloos alles schrijven !

  [Modbreak IEX]: Gelieve inhoudelijk te reageren.]
 6. pro-visio 8 september 2013 23:02
  quote:

  vinno777 schreef op 7 september 2013 20:15:


  @Selwyn

  "If people are trying to bring you down, it only means that you are above them. People will wish you the best in life and hate you when you make it"

  Ga zo door! Je stukjes zijn leuk om te lezen!  Idd, en bovendien vestigt hij de aandacht aan vaak erg interessante beleggingskansen. Zijn track record is meer dan proper te noemen.
  Bijzonder boeiende teksten en heldere argumenten. De man durft duidelijke stellingen innemen en dat kunnen sommige lezers niet goed harden.
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. BAM Groep Koninklijke 2,312 22 jun
  -0,022
  -0,94%
 2. STELLANTIS NV 16,980 22 jun
  -0,028
  -0,16%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links