Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lichtpuntjes uit Zweden

Morgen vergadert de Centrale Bank van Zweden en ik verwacht dat het rentebeleid ongewijzigd blijft op 1%. De Zweedse kroon handelt nu op bijna het laagste niveau sinds een maand en de macrodata zijn niet bijzonder briljant geweest.

Het detailhandelscijfer van afgelopen juli daalde dan ook onverwacht. Het herstel van de grootste Scandinavische economie laat dus nog even op zich wachten. Desondanks verwacht de Riks Bank (de Zweedse centrale bank) dat de Zweedse economie, goed voor 540 miljard dollar, de komende twee jaar zal gaan groeien.

Volgens een prognose van Svenska Handelsbanken zal de export dit jaar met 1,5% stijgen en in 2014 met 2,9%. De Zweedse economie is zeer exportgedreven en dit zie ik dan ook als een lichtpuntje. Helaas verwacht Svenska Handelsbanken dat de werkloosheid zal stijgen tot 8,3% in 2014.

Technisch gezien handelen we nu aan de bovenkant van de Bollinger band. Deze studie gaat uit van de gedachte dat prijzen zich in een bepaalde bandbreedte bewegen, aan de hand hiervan kunnen keerpunten geïdentificeerd worden.

Met behulp van deze analyse spreek ik de verwachting uit dat de Zweedse Kroon zich zal herstellen.

USD/SEK

Klik op de grafiek voor een grote versie


Laurens Maartens is Senior Trader bij Saxo Bank. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Laurens Maartens

Laurens Maartens is Senior Trader bij Saxo Bank. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meer over Laurens Maartens

Recente artikelen van Laurens Maartens

  1. sep '13 Short Kiwi 3
  2. sep '13 Lichtpuntjes uit Zweden 2
  3. sep '13 God Save the Pound

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links