Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Delfts Blauwe bodembel

Hé, er luidt iemand een bodembel!

"Royal Delft denkt dat de consumentenmarkt voor zijn producten zo langzamerhand op het dieptepunt is beland. Dat zei bestuursvoorzitter Henk Schouten dinsdag in een toelichting op de halfjaarcijfers."

Dat is nog eens goed nieuws van Royal Delft, of Porceleyne Fles zoals het fonds ook bekend staat. De koers doet niks, maar het is wel een gekkenhuis met die omzet van nu al 45 stukjes zeg à 8 euro (+32%!). Zo kunnen we nog meer pret maken om dit kleine lokaaltje met een beurswaarde van 6 miljoen euro.

Dat neemt niet weg dat het concern natuurlijk recht van spreken heeft. Anno 1653, ofwel het bedrijf heeft álles meegemaakt wat er maar te bedenken valt. Van het Rampjaar 1672 via heel veel oorlogen, nog meer rampen, niet te tellen crises en wat al niet meer tot en met Den Grooten Economischen Crisis van nu.

Dus als deze eminence grise van de Nederlandse beurs (Brill is van 1683) een bodem-call afgeeft voor de consumentenbestedingen, dan nemen we dat serieus. Ugh! Geheel in stijl heeft IEX.nl een Delfts Blauwe grafiek. Hm, niet echt een vrolijk motiefje.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links