Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: Rare drukte

Update 08:50 uur: SBM Offshore

Onder voorbehoud, want een broker mailt naar aanleiding van de tweet van Corné dat zijn Bloomberg in alle toonaarden zwijgt hierover. Saipem is een peer van SBM Offshore:


Update 08:35 uur: Unilever, PostNL en Air France-KLM

Dit is vrij fors. JPMorgan Chase zet Unilever op neutral van overweight en verlaagt het koersdoel naar 29,50 van 34 euro.

 

Geen advieswijzing, maar u geef u als nieuwshongerige belegger de mening van ING over PostNL mee:

 

 

Corné weet er ook nog eentje:


Update 08:15 uur: Voorbeurs

De AEX staat weer op een top dit jaar. En nu? Omzet en overtuiging missen naar bescheiden smaak, maar ik zit niet iedere dag stukjes te tikken omdat ik de markt altijd zo goed in schat. Technisch is het spannend. Toch een versch topje en er ligt ruimte tot 400 ofzo boven 373-374. Of eerste een correctie?

DSM heeft op het eerste gezicht degelijke cijfers en handhaaft haar outlook. Royal Dutch Shell mag van de rechter in Alaska blijven boren in het noordpoolgebied. KPN knokt met ACM - is weer eens wat andes dan Opta - en Salzgitter geeft weer een winstwaarschuwing: let op ArcelorMittal, AMG en Aperam.

Er zijn maar een paar leuke KW2-cijfers van bedrijven vandaag en de meeste aandacht hier gaat vast uit naar ene Liberty Global. Ziggo weet u wel. Italië heeft een BBP-cijfer en let op de Duitse fabrieksorders. Pik ook de speech mee van Chicago Federal Reserve Bank President Charles Evans (duif).

Gisteravond sprak zijn collega Dallas Fed-president Richard Fisher (havik) nog en die herhaalde eens te meer dat niemand moet denken dat de Fed eeuwig doorgaat met geld drukken. Volgens hem is de Fed "close" met het stoppen van obligaties kopen, maar een datum noemde hij uiteraard helaas niet.

Geknoei
Dan is er nog het nieuws dat Amazon-boegbeeld Jeff Bezos de Washington Post koopt en er zijn weer affaires. Banken zouden behalve met Libor ook met een andere rente-benchmark hebben genkoeid, de ISDAfix. Tot slot onderzoekt de FBI of macrocijfers soms lekken. Gisteren weer hoor:

Die Hunsader met zijn übergrafieken toonde eerder al aan dat bij het consumentenvertrouwen van Michigan en de ISM Index sommige beleggers milliseconden voor Uur U meer wisten dan anderen, waarna Reuters als boosdoener tevoorschijn kwam. Dat verkocht de data. Op naar de koersen.

  • De Europese en Amerikaanse aandelen futures en de Bund future (Duitse obligatie future) openen minimaal in de min. Dit kan nog alle kanten uit
  • Japan plust aardig, maar overig Azië houdt op een min, met China, India en Taiwan als sterkste dalers met ongeveer -1%
  • EUR/USD staat nog steeds halverweg de 1,32'ers. Bevalt blijkbaar wel
  • Goud staat weer onder 1300 dollar (eh ja, waarom eigenlijk?) en oliebenchmarks WTI en Brent lijken met aandelen mee te bewegen

Agenda en nieuws Nederland

Nieuws buitenland

Buitenlandse KW2-cijfers

  • 07:00 Crédit Agricole: cijfers KW2
  • 07:00 Deutsche Post: cijfers KW2
  • 08:00 UniCredit: cijfers KW2
  • 14:00 Liberty Media: cijfers KW2
  • 22:00 Walt Disney: cijfers KW2

Macro-agenda

  • 10:00 Nederland: ABU uitzendcijfers week 29-33
  • 08:45 Italië: industriële productie jun (cons: +0,4%)
  • 11:00 Italië: BBP KW2 (cons: -0,4%)
  • 11:00 VK: industriële productie jun (cons: +0,9%)
  • 12:00 Duitsland: fabrieksorders jun (cons: +1,0%)
  • 14:30 VS: handelsbalans jun (cons: -43 mld dollar)
  • 15:30 Chicago Federal Reserve Bank President Charles Evans

Lukas Daalders Best of the Web

Iedere dag leuk en leerzaam om doorheen te scrollen: de dagelijkse verzameling links van IEX-columnist en Robeco-fondsmanager Lukas Daalder.

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 augustus 2013 08:43
    Hoi jj77,

    Ah, ik heb je door. Jij loopt hier de boel te pluggen omdat jij die data milliseconden vóór Uur U op je ouwe diesel hebt? :-)

    Zo nieuw is het toch niet? Ik zie trackrecord van minimaal 10 jaar. Ik ga wel eens even kijken wat het is.

    Wel een leuke naam - JOLTS - en daar heb ik altijd zwak voor.

    Arend Jan
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links