Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onbetaalde rekeningen

Europa, en Nederland in het bijzonder gaan het niet redden. In 2008 kwam de rekening en die is tot op heden nog niet betaald. Na jaren van ongecontroleerde huizenaankopen kwam Europa, en kwamen met name Spanje en Nederland tot stilstand. Na het fiasco van de Grieken, gingen vrijwel alle landen van de EU door het putje. Vanuit Brussel en het IMF werden pogingen gedaan te stutten, maar de heipalen zijn flinterdun.

Het Nederlandse vingertje is langzamerhand verworden tot de neus van Pinokkio. Aan het hoofd staat een altijd lachende en problemen bagataliserende regering, die tot op heden geen enkele (geen enkele) vermeldingswaardige actie heeft ondernomen om Nederland er weer bovenop te helpen. Men hobbelt van incident naar incident, buigt steeds verder achterover als het gaat om de werkelijke problemen, en hoopt/denkt op deze manier nog heel lang van het luxe leven van de Nederlandse politiek te kunnen genieten.

Met daarnaast een Nederlandse beurs waar de wereld (letterlijk) zijn vingers niet aan brand, of wacht totdat men voor weinig er een bedrijf kan uitplukken. Gezien de samenstelling en de aandeelhouderswaarde-ontwikkeling is het nog een raadsel waarom 'men' daar in durft te investeren. 'Men' is dan de gewone belegger uit de straat. En als er dan een keer een kans bestaat om een kwartje te verdien, zorgt de almachtige, corrupte EU er wel voor dat je alle zeilen bij moet zetten om het hoofd boven water te houden.

Gevalletje overname UPS/TNT. Als de EU zo doorgaat, dan bestaat dat over vijf jaar niet meer. Het fundament ervoor was al rot, de verdiepingen van het huis zijn tochtig en guur. Het enige goede van de EU is de gezamelijk munt, dat is handig. Nederland als individueel land zal alle zeilen moeten bijzetten, beslissingen moeten nemen die boven de politieke loopbaan en politieke kleur moeten uitstijgen. Alle lijken zullen uit de kast moeten komen en de Nederlandse bevolking moet glashelder worden uitgelegd waar men staat en hoe men uit die sloot moet klauteren.

De informatie in dit blog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: F. Vingerhoed

Vingerhoed uit Wolfhausen is duidelijk geen fan van de Europese Unie. Voor de IEX Open Dag heeft hij in ieder geval geen positief stuk over wat deze unie ons gebracht heeft.

Meer over F. Vingerhoed

Recente artikelen van F. Vingerhoed

  1. jun '13 Onbetaalde rekeningen 9

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 juni 2013 14:30
    Alle zeilen bijzetten? Ik zou zeggen het roer 180 graden om!
    De regering die vorig jaar aan de macht kwam had mooie plannen en ideeen en ik dacht toen nog: "met een kabinet van 2 partijen zullen er wel snel knopen doorgehakt worden". Maar zoals dhr. Vingerhoed schrijft is daar tot op heden niks van terecht gekomen. Men heeft het alleen maar over bezuinigen. Nou, dat heeft geholpen....
    Dus als al die bezuinigingsmaatregelen niet werken, en dat wordt al veel langer door menigeen geroepen, moet er maar geinvesteerd worden! Dus het roer 180 graden om! De 3% halen we toch niet, dus kan je maar beter die 3% ook flink overschreiden dan krijg je misschien nog wat gedaan.
  2. Woudsehoeve 25 juni 2013 14:31
    Ik ben blij dat er een goed gefundeerde column is geschreven.
    Het spijt me maar met een dergelijk onzin verhaal dat kant nog wal raakt is het diepte punt van de journalistiek wel weer even bereikt (hoop ik). Weer zo'n mannetje welke denkt aandacht te trekken met een extreem negatief verhaal. Als ze gelijk krijgen zeggen ze "zie je wel?" en zo niet kruipen ze weer terug onder de steen waar onder ze vandaan zijn gekomen. Gewoon negeren dus!
  3. [verwijderd] 25 juni 2013 14:34
    quote:

    De Pareltjeszoeker schreef op 25 juni 2013 14:28:

    MINDER UITKERINGEN EN MEER AFTREKPOSTEN, helpt de boel een eind op weg.
    Waarom hebben we al die aftrekposten? Om ambtenaren bezig te houden met het controleren van aanvragen?
    Waarom schaffen we al die aftrekposten niet af en gaan we naar een heel simpel belastingstelsel. Als je een inkomen hebt en je bent woonachtig in Nederland, dan moet je belasting betalen.
  4. @iPlof 25 juni 2013 15:13
    NL moet de economie oppeppen.

    Dat bereikt men met belastingverlaging, terugtrekkende overheid en dingen maken die er toe doen.

    Dus niet, belasting verhogen, inzetten op kansloze bouw en sociale huurwoningen en stimuleringspotjes.

    Facilteren en niet zelf ondernemen op kosten van de burger.

    De burger moet eens doorhebben dat ie zelf iets moet ondernemen en doorwerken ipv altijd maar naar de overheid te kijken voor van alles en nog wat.
  5. Woudsehoeve 25 juni 2013 18:02
    quote:

    bezinteergebelegt schreef op 25 juni 2013 15:16:

    [...]

    Voor iemand met een gemiddelde van nog niet 1 posting per maand sinds zijn aanmelding ( toch al 7 jaar ) heb je nu wel een heel erg grote mond waarbij ik me afvraag wie er nu negatiever is, de schrijver van dit stukje, waarbij het overigens niet de bedoeling is dat hij gaat voor de Pullitzerprijs, of jij als reageerder. En met de opmerking dat "ze dan weer terug kruipen onder hun steen" merk ik dat het dieptepunt qua fatsoen hier weer eens bereikt wordt. Ik hoop dan ook echt dat jij je nu weer eens 7 jaar terugtrekt want ik vind het werkelijk een walgelijke opmerking.
    U heeft het niet begrepen, als de frequentie van schrijven een maatstaf is voor de inhoud van de reactie kan je jezelf scharen bij de column schrijver. Welke trouwens voor de eerste keer een stukje schrijft .... en ook dat zegt niets over de kwaliteit van de inhoud.

    Deze meneer schrijft zijn eerste stukje voor een vooraanstaand belegging forum en begint af te geven op iedereen en alleman. En dit zonder enige onderbouwing, het lijkt wel een conferance op tv. Als hij echt niets beters kan schrijven, kan hij er beter mee ophouden of een carrière switch overwegen.

    Je hebt het over een walgelijke opmerking, ik vond het wel een correcte metafoor vergeleken met de "rotte fundering", "lijken uit de kast", "uit de sloot kruipen" en "almachtige, corrupte EU". Dat zijn nogal straffe uitspraken.
    De "gewone belegger" die zijn woorden niet kan controleren of begrijpen lacht mee, schrikt en verkoopt snel zijn laatste aandelen met verlies. De lachende derde zijn de professionele beleggers die goedkoop de stukken overnemen.

    Ik begrijp ook niet waarom de redactie van de IEX zijn tekst plaatst zonder enige informatie over de schrijver, wat hij doet in het dagelijks leven en wat zijn posities zijn (short op TNT ? <= speculatie!).
  6. jsj 25 juni 2013 19:35
    quote:

    plof® schreef op 25 juni 2013 15:13:

    NL moet de economie oppeppen.

    Dat bereikt men met belastingverlaging, terugtrekkende overheid en dingen maken die er toe doen.

    Dus niet, belasting verhogen, inzetten op kansloze bouw en sociale huurwoningen en stimuleringspotjes.

    Facilteren en niet zelf ondernemen op kosten van de burger.

    De burger moet eens doorhebben dat ie zelf iets moet ondernemen en doorwerken ipv altijd maar naar de overheid te kijken voor van alles en nog wat.
    Tis 15:13, moet u niet bijdragen aan de economie?
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links