Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beter Unit4 Bed

In hun wekelijkse columns in FD breken Add Value Fund manager Willem Burgers en Delta Lloyd Deelnemingen Fonds manager Alex Otto een lans voor Unit4 en Beter Bed. Allereerst Burgers die naar de aandeelhoudersvergadering van Unit4 ging, "met een recordaantal van circa dertig bezoekers". Ik citeer twee alinea's:

"Deze prognose maakte deel uit van meerdere doelstellingen die Unit4 per eind 2015 denkt te hebben gerealiseerd. Daarbij wordt een verbetering van de ebitda-marge met 250 basispunten nagestreefd, alsmede een dubbelcijferige omzetgroei — inclusief acquisities, dat wel."

"Het was voor het eerst dat Unit4 zich op het gladde ijs van de middellangetermijnvoorspelling begaf. En met reden. De omschakeling naar een ander verdienmodel is nagenoeg afgerond. Het oogsten kan beginnen. Ceo Ouwinga zal deze fase meer vanuit de achtergrond begeleiden. Dat past bij zijn karakter."

Er staat geen disclaimer onder zijn colum, maar aangezien Burgers op de aandeelhoudersvergadering was moet hij de stukken hebben.

 

Beter Bed
"Toch zie ik volop redenen om als grootaandeelhouder met ruim 20% in Beter Bed te blijven zitten", maakt Otto zijn positie in Beter Bed klip en klaar duidelijk. Ik citeer weer twee alinea's:

"Het is duidelijk dat Beter Bed er juist in deze magere jaren hard aan werkt om beter uit de crisis te komen. In 2003 koos het bedrijf ook voor die aanpak, mét succes. In maart van dat ‘crisisjaar’ stond de koers op € 1,57 — vier jaar later piekte die op € 26,55. De huidige koers zit daar met zo’n € 13 ongeveer tussenin."

"Wanneer we uitgaan van normalere marktomstandigheden en een verder herstel van het consumentenvertrouwen, biedt de winstgevendheid van Beter Bed voldoende opwaarts potentieel. Tel daarbij op een stevige balanspositie en de tamelijk hoge en een vaste pay-out van 80% van de winst aan de aandeelhouders."


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links